Termal Ped nereden alınır?

siyaha

Kilopat
Makaleler
1
Yer
Çekmeköy / İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Dr
Merhaba, Asus Strix Vega 56 ekran kartımda kullanmak üzere termal iletkenliği yüksek thermal pad arayışına girdim fakat hiçbir yerde bulamıyorum. "Thermal grizzly minus pad 8" var Nanokatalog sitesinde ama en erken 2 hafta sonra getiriyor. O da garanti vermiyor. N11 gibi sitelerde mavi padler var (iletkenliği 3.5 gibi) 5-10 TL'ye ama Vega 56'da iş görür mü bilemedim.

Arayışlarımın sebebi: Kartı söktüm ve durum gerçekten böyle. Tasarım hatası. Açmışken macunu değiştirdim.
Önemli not: Kartı açmak garantiyi bitiriyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

6 W/mK iletkenliği var. Ürünün kodunu arattığımda öyle çıktı en azından. Dedikleri gibiyse işinizi görecektir.

@rebelle Kaş yapayım derken göz çıkarsın mı istiyorsunuz? Arkadaşımız zaten N11 üzerinde ürünler olduğunu biliyor. Termal iletkenliği konusunda soruları var. Siz de iletkenlik değeri bile verilmemiş bir ürün öneriyorsunuz. Biraz dikkatli olalım.

Bu tasarım hatası olan kalın sarı pad, diğer Asus Strix model kartlarda da var mı acaba? Mesela RTX modellerde yada 1000 serisi kartlarda.

Bu tasarım hatası olan kalın sarı pad, diğer Asus Strix model kartlarda da var mı acaba? Mesela RTX modellerde yada 1000 serisi kartlarda.

Sarı pad hatalı değil , pad'larin oturtuluşu ve oturduğu yer hatalı.

İlkini aldıktan 2 ay sonra aynı karttan bir tane daha aldım geçen hafta, yeni aldığımda dizaynda ufak düzeltmeler yapmışlar. Ama hala tam olmamış. Servisle gittim konuştum (SMS incomm) , çok ilgili davrandılar. İlgi ve alakaya gerçekten çok şaşırdım çünkü nette şikayetleri okumuştum gitmeden.
Kartı açtılar beni de çağırdılar. Asusun bu konuda bir destek vermediğini ama ellerinden geldiği kadar yardımcı olacaklarını söylediler. Eski versiyon için maalesef tam çözüm yok. İyi macun ve pad le baya düzeliyor. Kartı açmış olmamın garantiyi bozmayacağını , 6 aya kadar değişim istersem yardımcı olacaklarını söylediler. Ücretsiz 2 tane pad verdiler , "bize gelen macun iyi değil siz kendiniz uygulayın" deyip yolcu ettiler.

Bu arada kart çalışmıyor değil , canavar gibi. Sadece vrm ve hotspot dereceleri 100 C yi bulabiliyor.
Mastergel maker macun ile gpu sıcaklığı 81 den 70 e düştü.

Strix gtx ler hakkında bilgim yok , nette biraz araştırarak bulabilirsiniz.

Sevgili Recep Baltaş geçen ay RTX 2070 Strix incelemiş, tasarımı gördüğüm kadarıyla aynı. Yakın zamanda RTX serisi bir kart almayı planlıyorum, sanırım Strix serisini seçenek listesinden çıkaracağım.
Başka marka ile değişim şansınız var ise Sapphire modellere bir bakın derim. Radeon tarafında çok tercih edilen bir marka imiş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…