C ile calisan bir terminal uygulamasi yapmak istiyorum. Linux uzerinde calisacak simdilik. Parametreleri nasıl alacagimi ve nasıl secenekleri ayarlayacagimi gosteren bir tutorial var midir acaba?
Yukarida gordugun main fonksiyonun da asil kullanim yukaridaki gibi. argc = arg count yada turkce arguman sayisi. Konsoldan okunan toplam arguman sayisini belirtir.
argv = arguman vektoru. (C'de stringler null terminated character pointer, ornegin char * a = "string\0", ikinci pointer ise diger stringlerin baslarina isaret ediyor).
Iclerinde su sekilde loop yapabiliyorsun;
C:
#include <stdio.h>
int main(int argc, char **argv) {
int i = argc;
for(i; i < argc; ++i) {
printf("%s", argv[i]);
}
return 0;
}
Argumanlari nasil manipule edecegine kendin karar verirsin.
Sadece boyle almak zorunda degilsin. Bu genel ve yaygin kullanilan yontem, ama biraz daha fantezi ararsan ben C++'ta, Python'daki argparse benzeri bir seyler yapiyordum bir ara, yarim kaldi gerci ama;
Yukarida gordugun main fonksiyonun da asil kullanim yukaridaki gibi. argc = arg count yada turkce arguman sayisi. Konsoldan okunan toplam arguman sayisini belirtir.
argv = arguman vektoru. (C'de stringler null terminated character pointer, ornegin char * a = "string\0", ikinci pointer ise diger stringlerin baslarina isaret ediyor).
Iclerinde su sekilde loop yapabiliyorsun;
C:
#include <stdio.h>
int main(int argc, char **argv) {
int i = argc;
for(i; i < argc; ++i) {
printf("%s", argv[i]);
}
return 0;
}
Argumanlari nasil manipule edecegine kendin karar verirsin.
Sadece boyle almak zorunda degilsin. Bu genel ve yaygin kullanilan yontem, ama biraz daha fantezi ararsan ben C++'ta, Python'daki argparse benzeri bir seyler yapiyordum bir ara, yarim kaldi gerci ama;