Terraria oynamak için her dakika wiki mi kullanmak lazım?

749715

Picopat
Şu oyunu oynayan çok kişiyle konuştum, hepsi de wikiden bakarak oynamış yoksa oyun sana hiçbir şey söylemiyormuş, bulamıyormuşsun. E böyle olunca da bana göre zevki kaçıyor, oyunun tadını mı çıkaracağım yoksa sayfalarca yazı mı okuyacağım? O yüzden burada oynayıp bitirmiş varsa wikiye bakmadan oynamak mümkün mü merak ettim.

Terraria hiç oynamadım ama bazı oyunlar vardır ki internetten bakınca bütün zevki kaçar(Don't starve, Rimworld gibi). Wikiden bakmazsan oyunu oynayamıyorsun diye bir şey yok sonuçta, deneme yanılma ve keşfetme ile her şeyi yapabilirsin diye düşünüyorum.

Şu oyunu oynayan çok kişiyle konuştum, hepsi de wikiden bakarak oynamış yoksa oyun sana hiçbir şey söylemiyormuş, bulamıyormuşsun. E böyle olunca da bana göre zevki kaçıyor, oyunun tadını mı çıkaracağım yoksa sayfalarca yazı mı okuyacağım? O yüzden burada oynayıp bitirmiş varsa wikiye bakmadan oynamak mümkün mü merak ettim.
Wiki değil rehberlere bakın ama aşama aşama yani rehberdekini uygulayın sonra diğer rehbere geçin YouTube'de Zertaprom öneririm çok fazla rehber var. Zertaprom'un ekibinden biriyle oynamıştım ben reklam yapmak istemiyorum ama Terraria Türkiye grubunda girip oradan da birini bulup oyunu ondan öğrenerekte oynayabilirsiniz.

Wiki değil rehberlere bakın ama aşama aşama yani rehberdekini uygulayın sonra diğer rehbere geçin YouTube'da zertaprom öneririm çok fazla rehber var. Zertaprom'un ekibinden biriyle oynamıştım ben reklam yapmak istemiyorum ama Terraria Türkiye grubunda girip oradan da birini bulup oyunu ondan öğrenerek de oynayabilirsiniz.

Peki bossları falan keşfederek bulmak çok mu zor olur? Rehber şart mı sence.

Değil ama ölürsün ve bazı bosslar spoiler vermek istemem ama çağırması zahmetli ve zor. Çağırmak için süre beklemen gerekebilir ölünce veya komple haritayı silmek zorunda kalabilirsin.

Bazı bosslar da sadece belli bir zamanda ve yerde çıkabiliyor.

Bazı bossları ise çağırması çok kolay örneğin eye of cthulhu çünkü onu sadece itemi ile çağırıyorsun veya bir olaydan sonra geliyor.
Belli bir npc sayısından sonra bazı bosslar saldırmaya geliyor mesela veya etkinlik tetikleyebiliyorsun

Ben Steam Terraria Türkiye'den birini eklemiştim. O zamanlar daha çocuktum 15 16 yaşlarında incede bir sesim vardı. Benden 4 yaş büyük birini eklemişim istemeden, ilk Steam'de ekledik birbirimizi sonra Discor'da, hemen daldık oynadık bende o zamanda laptop vardı sakin bir odaya geçebiliyordum konuşa konuşa baya samimi olduk adam o kadar güzel oynuyordu ki oyunda gelişmek için kesme zorunluluğu olmamasına rağmen gerçekten bulunması zor bir bos olan bir bossu dahi kesip başarımını almıştık. Bende o sıralar Zertaprom'u izliyordum öğrenmek için çünkü oyun çok sarıyor ve çok iyiydi videoları, temeli ne kadar oturtursam oturtayım adam bana göre çok proydu sesi de çok net ve tam bir YouTuber gibiydi. Sordum, kendisi oyunun sonuna doğru Zertaprom ile oynamıştım falan dedi ne kadar doğru bilmiyorum ama inandım ben.

Terraria kısaca benim için çok iyi bir oyundur ama gerçek arkadaşlarım sahip olsalar da ucuz olduğundan oynayamıyorlar öğrenmesi biraz zor çünkü. Rehbersiz sıfırsan eğer olacak gibi değil Minecraft'a benzetiyorlar ama Minecraft'ı çocukta oynayabilir Terraria daha detaylı bir oyun.

Minecraft+ Hexxit+ Tekkit gibi bir şey Terraria.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı