Teşhir laptop satın alınır mı?

burakakdag

Hectopat
Merhaba,

Yeni bir laptop aldım ve kendi açımdan ciddi bir ücret verdim. Satıcı laptopun teşhir olduğunu söyledi. Endişelerimi ve bu endişelerimi belirtmek ve nasıl gidereceğimi sormak/söylemek için konu oluşturdum.

Endişelerim sadece teşhir olmayıp kullanılmış ürün olması. Özellikle ekran kartının yorgunluğu... Pil döngüsü ve garanti sorgusu dışında laptopum geldiğinde nasıl test edebilirim? Örneğin GPU-Z de nasıl test yapabilir ve bu testi nasıl okurum? Yardım rica ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben aldım. Satıcının ifadesine göre 2,5-3 ay teşhirde kalmışmış.
Ben alırken faturayı aldığım güne kestiler, garantisi o tarihten başladı (TEKNOSA'dan almıştım.)
Hiç ek sorun yaşamadım.
Seni koruyan garanti, o varsa ucuza al geç derim.

Ben aldım. Satıcının ifadesine göre 2,5-3 ay teşhirde kalmışmış.
Ben alırken faturayı aldığım güne kestiler, garantisi o tarihten başladı (TEKNOSA'dan almıştım.)
Hiç ek sorun yaşamadım.
Seni koruyan garanti, o varsa ucuza al geç derim.
Bu arada 6 sene oldu alalı, hala sorunsuz :)

Hocam normalde teşhir ürün pek tercih edilmez ama diyelimki alındı o zaman laptop üzerinde yapacağınız birsürü test var ne bileyim stres testine sokup yük durumunda sıcaklık durumuna falan bakılabilir veya ssd'lerin sağlığını gösteren uygulamalar var onlara bakılabilir. Ama öncelikle fiziksel durumuna bir bakın zaten kullanıldıysa cihaz fiziksel durumdan bile fire verecektir.

Teşhir ürün alınmaz bence hocam. birazcık daha katıp sıfırını almak daha iyi bence. Ama siz bilirsiniz. Ürünün görünüründe ve performansında bir sıkıntı yoksa sorun olmaz bence ama yine de 0 hissiyatı vermez gibi.

Bu kadar kısa zamanda bu kadar çok cevap beklemiyordum hiç. Herkese ayrı ayrı teşekkür ederim :) almış bulundum bir kere şuan gelmesini bekliyorum ancak içime kurt düşmüştü. Az bir süre açık kalmış olmasını dert etmem ancak bazı arkadaşların uyardığı gibi uzun süre açık kalmış olması çok sağlıksız olur ve iade seçeneklerini değerlendirebilirim. Aslında pil döngüsünden ne kadar kullanılmış olduğunu çözebilir miyim yoksa farklı testler yapmam gerekir mi onu merak ediyorum.@fatihnulldreinull @Zorandor @GKD @lmrtl @hogwartscanavarı @emirhaniolo @Shinsai

Sürekli açıksa pilden güç almıyor diye biliyorum. Bende Acer Swift 3 var, %85 şarj olunca pile şarj vermeyi bırakıyor. En sağlıklı pil testi, doldur-boşalt yöntemidir. Tamamen şarj edip sonra pili kullanın, bakalım ne kadar süre gidecek.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı