Tesisatta kablo sesi artırır mı?

ahmet01202

Decapat
Daha fazla  
Aracımda Apocalypse M81AC var 3 amfi kullanıyorum. For-x 350.4 for X 1200.1 mobass 60.4 şu anki kablom For-x 6 ga RCA mobass 400 TL'lik kablo. Çok kaliteli değil. 4GA kabloya yükseltsem, RCA kablosunu da For-X X-1125q Profesyonel Rca Kablo 5 Metre 2025 Yeni Ürün - Fiyatı, Yorumları bundan alsam sesi ciddi derecede artırır mı? İnternetteki videolarda aynı sistemli araçlardan daha fazla ses çıkıyor gibi hissediyorum.

Şimdi evet kablo sese etki eder ancak ses yüksekliği ile pek bağlantısı yok.

Aynı sistemde daha fazla ses çıkabiliyor olmasının sebeplerinden biri teyp. Birçok teybin RCA çıkış voltajı 2V olarak geliyor. Sen RCA çıkışı 3,5 veya 5V olan bir teybe geçiş yaparsan doğal olarak alacağın seste artıyor.

Günümüzde uygun paraya alınabilecek 5V RCA çıkışına sahip kenwood KMM-BT358 bulunmakta. RCA kablolarını değişsen de pek bir fark olmayacak ses yüksekliğinde.

Ayrıca amfi ayarını da düzgün bir yerde yaptırın derim. Şayet o da iyi etkiliyor. Biz pride diamond 8 v3'lere avometre ile hesap üzerinden yapıyorduk taki kıytırık forx daha yüksek çalana kadar.

Son düzenleme:
Şu an teyp olarak kenwood 408 kullanıyorum 358'e geçmeme gerek var mı?

Şimdi evet kablo sese etki eder ancak ses yüksekliği ile pek bağlantısı yok.

Aynı sistemde daha fazla ses çıkabiliyor olmasının sebeplerinden biri teyp. Birçok teybin RCA çıkış voltajı 2V olarak geliyor. Sen RCA çıkışı 3,5 veya 5V olan bir teybe geçiş yaparsan doğal olarak alacağın seste artıyor.

Günümüzde uygun paraya alınabilecek 5V RCA çıkışına sahip kenwood KMM-BT358 bulunmakta. RCA kablolarını değişsen de pek bir fark olmayacak ses yüksekliğinde.

Ayrıca amfi ayarını da düzgün bir yerde yaptırın derim. Şayet o da iyi etkiliyor. Biz pride diamond 8 v3'lere avometre ile hesap üzerinden yapıyorduk taki kıytırık forx daha yüksek çalana kadar.
.

Şu an teyp olarak kenwood 408 kullanıyorum 358'e geçmeme gerek var mı?

3, 5V veriyor 5V'ye geçmene pek gerek yok. Düzgün bir ustaya amfi ayarı yaptırmanızı öneririm. RCA değişmende yine fayda olur ancak sesi öyle yükseltmez.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı