Tesla Model Y alınır mı?

Bayramdan sonra ilk teslimatlar yapılacak, şimdi sipariş edenler ilk sipariş edenlerden daha hızlı teslim alabilecek. Hayırlı olsun.

Kendi sitesinde sipariş verirken satıyor ama?
Otopilotta 3 opsiyon var.. Basit otopilot şerit takip, hız sabitleme ve adaptif hız sabitleme öndekine göre takip mesafesi koruma. Bu tamamen ücretsiz. Geliştirilmiş (enchaned) otopilot bu 100 bin liraya yakın satılan paket. Bu pakette şuanda şerit değiştirme var diğer otopilota ek olarak. Şerit değiştirme sizin isteğinizle veya kendi araba sollamak isterse solluyor. Bir de navigasyondan bakıp otoban çıkışınıza yaklaşınca sağ şeride geçiyor. İleride geleceği vaat edilen özellikler de L ve paralel park ve summon yani ayağına çağırma. Bunlar henüz yok ama geleceği sayfada yazıyor ama ne zaman gelir Allah bilir. 3. ise Full Self Driving bu da arabanın tamamen otonom bir şekilde, sizin kontrolünüzde gittiği otopilot. 5. seviye olması gerek. Bu da sadece Amerika ve Kanadanın bazı bölgelerinde var. Bunun da geleceği söyleniyor. Bu da 200 bin lira civarında. Buna ek olarak Türkiyede açık olan kırmızı ışıkta otopilot duruyor ve yeşil ışıkta kendi kendine harekete geçiyor. Ama şöyle bir durum var, bu yeşil ışık yandığı zaman basit yani ücretsiz otopilotta bile ötüyor yani her türlü yeşilin yandığını anlıyor. Bu arada otopilot alacaksanız arabayı teslim aldıktan sonra almanınız öneriririm. Hem standart menzil alıyorsanız ücretten dolayı ÖTV yüzdesini %10 dan %40-50 ye yükseltebilirsiniz ve otopilota ötvyi fazladan ödersiniz. Ama teslim aldıktan sonra alırsanız sadece KDV ödersiniz.

15x2 sanırım yani 30 gün.
Evet, yılda iki defa.

İfadeler: Lyc
Yani elektrikli arabalara mesafeli olmak bence şu anlık daha mantıklı zaman sıkıntınız yoksa düşünülebilir ama ben çok fazla şehirler arası yol yaparım diyorsanız uzak durun şu anlık elektrikli araçlardan çünkü şöyle diyeyim size çoğu yerde elektrikli araba şarj istasyonu yok varsa da yok denecek kadar az bunu İstanbul için kast etmiyorum mesela İstanbul'dan yola çıktın Adana'ya geliyorsun yol 950 km 450 km menzilli bir araç klima açık ortalama süratiniz 130 dersek bu aracın menzili 350km ye kadar düşüyor bu demek oluyor ki arabayı 2.5 kere %100 şarj etmeniz gerekecek mesela Ankara Adana otobanına baktığımız zaman hiç elektrikli araba şarj istasyonu yok diyelim ki vardınız Adana'ya 9 saat sürecek yol her %100 şarj ı 1 saat sayarsak 11.5 saat oldu elektrikli araba şu an için uzun yol için tercih edilecek bir seçenek değil benzin le devam.

Adana Ankara arası şarj istasyonlarına bakmadım ama şarj süresi yarım saatten fazla değil. Ve klima ve 130 hızlarda menzil o kadar düşmüyor.

Model y menzili 530km uzun yolda 430-440km gidiyor siz İstanbul'dan Adana'ya benzinli araçlada hiç dinlenmeden gittiğinizi düşünmüyorum 4 saat sonra araba sürmek yoruyor adamı zaten köşeye çeker 20-25dk hem dinlenip hem şarj edersiniz arabayı uzun yolda problem yaratıcağını düşünmüyorum.

Adana Ankara arası şarj istasyonlarına bakmadım ama şarj süresi yarım saatten fazla değil. Ve klima ve 130 hızlarda menzil o kadar düşmüyor.

Bir kanaldan uzun yolda 107kmh hızla sabit giderseniz 500-520km gidebilirsiniz diyordu 134kmh ile giderseniz 400-440 km diyordu ne kadar doğru bilmiyorum.

Adana İstanbul arasi hiç dinlenmeden gidiyoruz tek şoför olarak yoruluyoruz ama Adana pozan tarafindan ucretli yani Google maps ta O-21 olarak gozuken yoldan gidildigi zaman hem mesafe dusuyor hem hizinizi iyice arttırabiliyorsunuz 180-220 hem de yol 4 seritli oldugu trafik vb. sorunlar olmuyor kendimde 2 kere şoför olarak Adana İstanbul arasi araba kullandım gayet rahat bir yolculuk benim acimdan ama araca göre de değişiklik gosterir tabii ki bu ben 2.0 TSI 4x4 280HP l&k SuperB ile gittim yolu gayet rahat bir yolculuk benim icin.

Bende suan lik elektrikli araba alınabilecek bir risk degil

Yaş 40ı geçince 4 saatten fazla kullanamıyorsunuz be hocam fena yoruyor kullananı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…