Teslim alınmayan kargo yüzünden ceza alınabilir mi?

pcdenanlamam

Hectopat
Arkadaşlar merhaba yaklaşık bir ay önce kapıda ödeme olarak Yurtiçi Kargo yoluyla bir şey sipariş etmiştim evde olmadığım için şubeye gönderdiler ve ben gidip almaya üşendim. Şimdi anneme bir mesaj gitmiş ne alakaysa yani ne olacak şimdi 90 katı ceza diyor buna mı çarptırılıcam, başka bir yolu yok mudur?

Talep ve onay olmadan gönderilen kargoyu teslim almayan kişinin hukuki veya cezai sorumluluğu bulunmuyor.

Cezası yok, en kötü ihtimalle ürününüz satıcıya geri gönderilir ve iadesi yapılır. Kapıda ödeme seçeneğini seçtiğiniz için iadelik durum yok. Ürününüz satıcıya geri gönderilir.

Hocam avukat ismi falan varsa tasarımcı dayı adlı kanalın videosunda bunun gerçek bir avukatmı diye teyit edin.

Kargo şirketi kargonun satıcıya iletilmiş olduğunu ve ceza görünmediğini söyledi. Satıcı ile iletişime geçtim. Öncelikle telefon numaralarına ulaşamadım WhatsApp üzerinden konuştuk. Çok kaba bir üslupla cevap verdi tartıştık adliyede görüşürüz tarzı şeyler söyledi. Butiğin adı roza butik daha önce alışveriş yapmıştım. Sitelerindeki satış sözleşmesinde böyle bir şey yazmıyor. Ama sipariş ettiğim gün böyle bir mesaj atmışlar. Böyle bir hakkınız yok dediğimde inkar ediyorlar adliyede görüşürüz diyorlar.

Hiçbir şey yapamaz. Böyle her sorunda ağlayacaksa satış yapmasın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…