Test kitapları çok saçma

Yorum yapma yeteneği birinin ders anlatmasıyla kazanılabileceğini sanmıyorum. Elinde bilgi deryası olan internet varken konuyu araştırıp farklı bakış açıları geliştirmekten acizsen, bu senden yorumlama isteyen test kitabının suçu değil. Okulunda bir suçu varsa bu da 6. sınıftan itibaren basit seviyede bile olsa kendi kendine öğrenemeyen acizlere literatür tarama , bilimsel kaynak araştırma dersi koymamasıdır.
Öncelikle geçen yıl LGS'ye hazırlanırken gayet güzel yorumlama yeteneğine sahiptim. Aynı zamanda farklı bakış açıları da geliştirebiliyordum. Yani bu konuda aciz değilim. Birde test kitapları devlet kitabında olmayan bilgileri bize soruyor. Galiba bu kitabın suçu. Ama size göre bu da benim acizliğimdir.

Öncelikle geçen yıl LGS'ye hazırlanırken gayet güzel yorumlama yeteneğine sahiptim. Aynı zamanda farklı bakış açıları da geliştirebiliyordum. Yani bu konuda aciz değilim. Birde test kitapları devlet kitabında olmayan bilgileri bize soruyor. Galiba bu kitabın suçu. Ama size göre bu da benim acizliğimdir.
Genç kardeşim sana şunu söyleyeyim. Testtir, sınavdır, okuldur bunların hepsi öyle ya da böyle biter ve hayata atılırsın. İş hayatında işinle ilgili karşına bir çıkan problemi bunu üniversite görmedik niye benim çözmemi istiyorsunuz diye şefine, patronuna söylediğin an, adam sana yol verir. Testteki soru devlet kitabında yoksa şikayet edip, söylenmek yerine başka yerde ara çözümü, başka yerde bulamadıysan başka birinde ara. Bu alışkanlığı senin yaşında kazanamazsan benim yaşıma geldiğin çok canın yanar , gururun kırılır.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı