Test kitapları çok saçma

Olay size elma veriyorlar ama armut sunmanızı istiyorlar. Yani bilgi veriliyor ama nasıl işleyeceğinizi öğretmiyorlar. Bunun cefasını çok çektim lisede. Aklım başıma geldiğinde ise çok geçti.

Öncelikle geçen yıl LGS'ye hazırlanırken gayet güzel yorumlama yeteneğine sahiptim. Aynı zamanda farklı bakış açıları da geliştirebiliyordum. Yani bu konuda aciz değilim. Birde test kitapları devlet kitabında olmayan bilgileri bize soruyor. Galiba bu kitabın suçu. Ama size göre bu da benim acizliğimdir.

Genç kardeşim sana şunu söyleyeyim. Testtir, sınavdır, okuldur bunların hepsi öyle ya da böyle biter ve hayata atılırsın. İş hayatında işinle ilgili karşına bir çıkan problemi bunu üniversite görmedik niye benim çözmemi istiyorsunuz diye şefine, patronuna söylediğin an, adam sana yol verir. Testteki soru devlet kitabında yoksa şikayet edip, söylenmek yerine başka yerde ara çözümü, başka yerde bulamadıysan başka birinde ara. Bu alışkanlığı senin yaşında kazanamazsan benim yaşıma geldiğin çok canın yanar , gururun kırılır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…