Testlerde sorun çıkartmayan sistem oyunlarda kapanıyor

ArifTugberk

Decapat
Daha fazla  
Merhaba,
Masaüstü cihazımda bir süredir çözemediğim ara ara gelip giden bir sorun yaşıyorum. Cihaz yüksek grafikli oyunlar esnasında birden kapanıyor.

Sonradında FurMark, OCCT testlerine sokuyorum; hiçbir sorun yok, bütün testlerde saatlerce sorunsuz ilerliyor.

Termal macun değiştirdim; BIOS güncel format denendi, farklı Power kabloları denendi, farklı prizler denendi.

İlettiğim test görselinden sonra oyuna girdiğimde hemen kapandı,

Tüm donanımları ayrı ayrı test ettim yine sorun gözükmüyor. Sizce bu durum ne olabilir?

Dosya Ekleri

• IMG-20251027-WA0016.jpeg
    IMG-20251027-WA0016.jpeg
    315,3 KB · Görüntüleme: 11
Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS'a git, XMP kapat, testi öyle yap.

Core + RAM hatası veriyor, iyi ihtimal RAM'ler yanlış veya bozuk, kötü ihtimal CPU da bozuk.

Anakart üreticisinin sitesine git bak, elindeki RAM'ler XMP'ye uygun seri mi, onu da kontrol et.
Sistem amd xmp desteği yok ayrıca ramlerin Expo desteği de yok dediğin gibi kapatıp deneyeceğim hocam autoya aldığımda yine hata vermişti

oyunu actigin zaman bak ne kadar isiniyor kapanmadan onceki dereceleri not al
Hocam işlemci maks 70 72 ekran kartı 50 55 ısınma kaynaklı değil bu durum zaten işlemci maks 80e ayarlı BIOS üzerinden

Sistem amd xmp desteği yok ayrıca ramlerin Expo desteği de yok dediğin gibi kapatıp deneyeceğim hocam autoya aldığımda yine hata vermişti
Aman EXPO XMP aynı amaca hizmet eden şey, disable et dene, error dolu.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı