TestMem 2.döngüde hata verdi

Yer
Ankara
Daha fazla  
Selamlar;

SK Hynix m die için kendimce biraz overclock yapmak istedim. Döngü 2'de bir hata aldım.
Acaba bu hatayı gidermek için değiştirmem gereken bir ayar var mıdır? (döngü hala devam etmekte hatalar çoğalır ise güncelleme yapacağım.)

Güncelleme: Test sonucunda toplamda 2 hata almış oldum.
1usmus_v3 cfg'de hata almazken, anta777 cfg'de 2 hata almış oldum.
Kullanmış olduğum RAM'ler: Gskill Trident Z5 Neo CL32 6000Mhz F5-6000J3238F16GX2-TZ5NR

Siz de bakabilir misiniz? @deadfellow @the Prodigy

Dosya Ekleri

• IMG-20240619-WA0000.jpg
    IMG-20240619-WA0000.jpg
    333,1 KB · Görüntüleme: 45
Son düzenleme:
Extreme1, 1usmus'a göre çok daha ağır ve uzun bir test. Ayrıca testi yönetici olarak çalıştırmamışsın, çalıştırırsan muhtemelen daha da fazla hata alacaksın.

Bildiğim kadarıyla DDR5'de Error Correction var dolayısıyla hafif testler uygulamanın anlamı yok. Extreme1 iyidir ama ben Absolut öneririm. İndirip TM5'in bin klasörüne atabilirsin.

Extreme1'i yönetici olarak çalıştırdığında Fatal Error alıyorsan notepad ile açıp Testing Window Size(MB) ayarını 1408, tekrar hata alırsan 1320 civarları yap.

Extreme1, 1usmus'a göre çok daha ağır ve uzun bir test. Ayrıca testi yönetici olarak çalıştırmamışsın, çalıştırırsan muhtemelen daha da fazla hata alacaksın.

Bildiğim kadarıyla DDR5'de Error Correction var dolayısıyla hafif testler uygulamanın anlamı yok. Extreme1 iyidir ama ben Absolut öneririm. İndirip TM5'in bin klasörüne atabilirsin.

Extreme1'i yönetici olarak çalıştırdığında Fatal Error alıyorsan notepad ile açıp Testing Window Size(MB) ayarını 1408, tekrar hata alırsan 1320 civarları yap.
Teşekkürler, birazdan deneyeceğim. Peki zen timings değerleri nasıldır? Orada değiştirmem gereken bir değer var mıdır önereceğiniz?

Teşekkürler, birazdan deneyeceğim. Peki zen timings değerleri nasıldır? Orada değiştirmem gereken bir değer var mıdır önereceğiniz?

Ölükardeş baksın ona ben DDR5'den pek anlamıyorum. :D tFAW 16 ve tRDRDSD 1 tWRWRSD 1 tRDRDDD 1 tWRWRDD 1 tWRRD 1 deneyebilirsin.

Hata RDDL S FAW ya da tRP tRAS tRC'den kaynaklanıyor büyük ihtimalle RAM silikonu yetersiz. En son seçenek olarak ise vSOC yetersiz olabilir 6200 için. RAM sıcaklıkları da hata çıkartabilecek seviyede üstüne fan koyabilirsin.

M die çiplerde 8/8/32(tRDDL,S ve tFAW) en iyisi.

6/6/24 ya da 4/6/16 yapınca otomatik olarak ECC'ye düşebiliyor.

Hata RDDL S FAW ya da tRP tRAS tRC'den kaynaklanıyor büyük ihtimalle RAM silikonu yetersiz. En son seçenek olarak ise vSOC yetersiz olabilir 6200 için. RAM sıcaklıkları da hata çıkartabilecek seviyede üstüne fan koyabilirsin.

M die çiplerde 8/8/32(tRDDL,S ve tFAW) en iyisi.

6/6/24 ya da 4/6/16 yapınca otomatik olarak ECC'ye düşebiliyor.
Mesela prime95 large testinde herhangi bir hata vermiyor yaklaşık iki saatlik test sonucunda hiç hata almadı. Dediğiniz ayarları bir deneyip tekrar kontrol edeyim. Peki test referansı olarak memtest5 mi alayım yoksa diğerleri de yarar mı l? (Prime95, memtest86 vs)

Testmem5 1usmus config en iyisi şu anda Karhuu'dan sonra.

Testmem5 1usmus config en iyisi şu anda Karhuu'dan sonra.
1 usmus cfg'de 6 cycle olacak şekilde ayarlama yaptım, sonucunda herhangi bir hata vermedi. Daha uzun cycle yapmama gerek var mıdır? Mesela 15-20 olacak şekilde. Yoksa bu döngü süresi yeterli midir?

Bir de mesela yapmış olduğum ayarlar doğrultusunda latency kimi zaman 58.7 kimi zaman 62 falan çıkmakta. Doğru latency değeri için neyi baz almam gerekiyor?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı