Testosteron değeri normal mi?

Daha fazla  
Evet biliyorum burada yazılanlar bir doktor kontrolü kadar verimli olmaz ve doktoruma da danışmalıyım ama 2 haftadır randevu alamıyorum. Bu değer normal mi? 2.5 yıldır düzenli spor yapıyorum ve dengeli besleniyorum kilo boyumla orantılı.

Dosya Ekleri

• IMG_2254.jpeg
    IMG_2254.jpeg
    38,7 KB · Görüntüleme: 163
Bir değerlendirme yapmak için Total Testosteron değeri yeterli değil. Serbest Testosteron değeri de gerek.

Vücuttaki etkilerden sorumlu olan Serbest Testosterondur. Total Testosteron, adından da anlaşılacağı üzere vücuttaki tüm testosteronu temsil eder. Ek olarak FSH, LH, SHBG, Estraidol da gerek.

Ama yine de yorum yapacaksak, normal birisine göre testosteronunuz yüksek. Anabolik bir şey kullanıyor musunuz?

Bir değerlendirme yapmak için Total testosteron değeri yeterli değil. Serbest testosteron değeri de gerek.

Vücuttaki etkilerden sorumlu olan serbest testosterondur. Total testosteron, adından da anlaşılacağı üzere vücuttaki tüm testosteronu temsil eder. Ek olarak fsh, lh, shbg, estraidol da gerek.

Ama yine de yorum yapacaksak, normal birisine göre testosteronunuz yüksek. Anabolik bir şey kullanıyor musunuz?

Hayır anabolik bir şey almıyorum. Değer aralığı 7-36 arası olunca kafam karıştı 12 düşük gibi geldi.

Hayır anabolik bir şey almıyorum. Değer aralığı 7-36 arası olunca kafam karıştı 12 düşük gibi geldi.
Laboratuvar referans değerlerini pek umursamayın. En düşük değerin 0.1 yükseğinde bile olsanız, referans değerinde olarak kabul edilirsiniz. Referans değil sayı önemli.

Normalde referans değeri 300-1000 ng/dl arasındadır. 300 düşük, 600 ortalama, 1000 ve üstü yüksek olarak kabul edilir. Sizin değeriniz 12.3 ng/ml, yani 1230 ng/dl değerine eşit. Ortalamadan yükseksiniz.

Yine de Total Testosteron değeriniz maalesef bir şey ifade etmiyor. Bir şey söylemek sadece yanıltmaca olur. Eğer Serbest Testosteron gibi değerleriniz de iyiyse, kendinizi şanslı olarak kabul edebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı