Testosteron Hormonu Yüksekliği yüzünden doktora başvurulmalı mı?

Makaleler
1
Yer
Alanya, Antalya
Selam arkadaşlar. 16 yaşıma girdim ve hormon testi yaptırdım. Kan tahlil sonuçlarımda 2 Şubat'ta Total Testosteronum 6 ng/mL, Serbest Testosteronum 40,00 olarak çıktı. Total Testosteronum ortalama bir referansta olsa da Serbest Testosteronum referans değerinin maksimumundan bile 2 kat daha yüksek. 7 Aydır spor yapıyorum, sağlıklı besleniyorum, ağzıma sigara veya alkol sürmüşlüğüm 0'a yakın. Sizce ne yapmalıyım doktora başvurmalı mıyım bu yüzden?

Eklerde tahlil sonuçlarımı bıraktım.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20230215_200750.jpg
    Screenshot_20230215_200750.jpg
    36,1 KB · Görüntüleme: 182
  • IMG_20230215_170751.jpg
    IMG_20230215_170751.jpg
    59,9 KB · Görüntüleme: 173
Selam arkadaşlar. 16 yaşıma girdim ve hormon testi yaptırdım. Kan tahlil sonuçlarımda 2 Şubat'ta Total Testosteronum 6 ng/mL, Serbest Testosteronum 40,00 olarak çıktı. Total Testosteronum ortalama bir referansta olsa da Serbest Testosteronum referans değerinin maksimumundan bile 2 kat daha yüksek. 7 Aydır spor yapıyorum, sağlıklı besleniyorum, ağzıma sigara veya alkol sürmüşlüğüm 0'a yakın. Sizce ne yapmalıyım doktora başvurmalı mıyım bu yüzden?

Bende hormon bozukluğu var hocam normal değerlerden farklı o yüzden göğüs hastalığım var. tahlil sonuçlarını alıp aile hekimine veya çocuk doktoruna gidebilirsin.

Yaşıtların testosteron nasıl yükseltirilir diye harıl harıl araştırma yapıyor elinden gelse iğneyle alacak, boş ver gitsin.
hocam şahsen kas kazanımında deli manyak işime yarıyor. Tüylenmeye gelince konu işte orada bazı kişiler buz lazer işe yaramaz diyor. Kafam karışıyor.

Bende hormon bozukluğu var hocam normal değerlerden farklı o yüzden göğüs hastalığım var. tahlil sonuçlarını alıp aile hekimine veya çocuk doktoruna gidebilirsin.
Sizin sonuçlar düşük mü yüksek mi hocam?

hocam şahsen kas kazanımında deli manyak işime yarıyor. Tüylenmeye gelince konu işte orada bazı kişiler buz lazer işe yaramaz diyor. Kafam karışıyor.

Kas kazanımında işe yarıyosa boş ver gitsin hocam gayet güzel bi şey doğal steroid gibi. Tüylenme zaten hormondan çok genetik bi şey ve lazer beyaz ve sarı olmadığı sürece her kılı görür kafaya takma sen. Zaten bu ömür boyu böyle yüksek kalmayacak tadını çıkar.

Kas kazanımında işe yarıyosa boş ver gitsin hocam gayet güzel bi şey doğal steroid gibi. Tüylenme zaten hormondan çok genetik bi şey ve lazer beyaz ve sarı olmadığı sürece her kılı görür kafaya takma sen. Zaten bu ömür boyu böyle yüksek kalmayacak tadını çıkar.
Teşekkür ederim. Bu yaz başlamadan lazere başlayayım 👀.

Hocak.

Selam arkadaşlar. 16 yaşıma girdim ve hormon testi yaptırdım. Kan tahlil sonuçlarımda 2 şubat'ta Total testosteronum 6 ng/mL, serbest testosteronum 40,00 olarak çıktı. Total testosteronum ortalama bir referansta olsa da serbest testosteronum referans değerinin maksimumundan bile 2 kat daha yüksek. 7 aydır spor yapıyorum, sağlıklı besleniyorum, ağzıma sigara veya alkol sürmüşlüğüm 0'a yakın. Sizce ne yapmalıyım doktora başvurmalı mıyım bu yüzden?

Atalarımızın ortalaması 600 700'dü ve bizde hala burada olduğumuza göre bir sorun teşkil etmez sorun yok.

Sizin sonuçlar düşük mü yüksek mi hocam?
2 yıldız normal lazer yaptırıyorum. Kılların daha %30 u gitti. Kesinlikle buz lazer yaptır.

Gitmelisin tabii bu yaşta fazla olmamalı, ileride kalp tansiyon problemleri yaşarsın.
Yani hocam bir andan da işime geliyor bu durum dediğim gibi. Bakalım.

Hocak.

Atalarımızın ortalaması 600 700'dü ve bizde hala burada olduğumuza göre bir sorun teşkil etmez sorun yok.
Ama şuan için oranlarsak hocam benim testo seviyem yaşıtlarımın en iyisinin iki katı. Farketmez bana 😁.

2 yıldız normal lazer yaptırıyorum. Kılların daha %30 u gitti. Kesinlikle buz lazer yaptır.
Teşekkürler tavsiyeniz için. Buz lazerde kararlıyım 👀.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı