Testosteron testi nasıl yapılır?

Corde Lio

Kilopat
Merhaba. Sporcuyum ve genel olarak kanımdaki değerleri kontrol ettirmek istiyorum fakat benim merak ettiğim testosteron değeri. Üroloji bölümüne randevu alıp bu testi istediğimi mi söylemeliyim yoksa ilaç kullanacağım gibi bahaneler söylesem daha mı rahat olur? Ayrıca sadece testosteron demem yeterli mi yani Total testosteron, serbest testosteron, prolaktin gibi şeyler de kan sonucumda gözükür mü? Bir de merak ettiğim bu testlerin sonucunda vitamin değerlerim vs de gözükür mü?
Bilen kişiler bunları doktora nasıl toplu şekilde izah edebileceğimi söylerse sevinirim.

Merhabalar, normal kan testinde testesteron bulunmaz bunu ayrı olarak istemeniz gerekiyor. Ben mayıs ayında Nefroloji bölümüne giderek sporcu olduğumu takviyeler aldığımı (Creatine, BCAA vs.) genel bir test ve testesteron, b12 vs de istemiştim. Böbreklerini de kontrol ettirmende fayda var ultrason ile. Doktor anlayış ile karşıladı ve yaptırmıştım. Hastane Medicalpark'dı. Özel Tamamlayıcı sağlık sigortası ile hiç bir ücret ödememiştim. Fakat isteyeceğin tüm değerleri belirtmen gerekiyor.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı