Testte 74 derece olan R3 3100'ün macununu değiştirmeye gerek var mı?

die for you

Picopat
Yer
Holyvuud
Daha fazla  
RAM
16 GB
Anakart
ASUS A320
1 yıldır kullandığım işlemciye şu an CPU-Z ile CPU testi yapıyorum 10 dakikadan fazladır %100 ve 76 dereceyi görmedi 74 derecelerde geziyor ben macun yenilemekten hiç anlamam, bence gerek yok stok soğutucuyla fazlasıyla iyi idare ettiğini düşünüyorum sizin görüşlerinizi merak ediyorum başka bir test programıyla da test etmeli miyim?
Beklerken bir el işlemci kullanmaz diye Brawlhalla girdim zaten yeni başlamıştım 5 dk dayak yedim çıktım, teste etkisi olmaz diye düşünüyorum...

resim_2022-02-14_234348.png

Sıcaklıklar çok fazla değil ama bir senedir macun değişmediyse, değiştireceğiniz zaman çok kuru olacağı için soğutucu işlemciyle birlikte çıkabilir. Bu durumda işlemcinin pinleri eğilebilir ya da kırılabilir. Senede bir defa olmak üzere macun değiştirmenizi öneririm. 6 ayda bir de olabilir ama çok ısınan bir işlemciye sahip değilseniz senede bir defa yeterli bence.

Ben başlığı termal macun yenilemeye gerek var mı? Yazmıştım detaylarını zaten konuya bakanlar görürdü başlık şu an daha karmaşık ve kötü sanki bilemiyorum sizde haklı olabilirsiniz işin ucunda ben muteleniyorum, çok karışmayayım işinize.
Sizin işlemciler neden sıcak benim sürekli 50 altı yükte.

Stok fan mı sizinde?

Ben başlığı termal macun yenilemeye gerek var mı? Yazmıştım detaylarını zaten konuya bakanlar görürdü başlık şu an daha karmaşık ve kötü sanki bilemiyorum sizde haklı olabilirsiniz işin ucunda ben muteleniyorum, çok karışmayayım işinize.

Stok fan mı sizinde?
Hocam 80c altındaki tüm sıcaklıklar normal eğer 80c üzerine çıkarsa alternatif soğutma yöntemlerini deneyebilirsiniz. Kule tipi soğutucu olur, macun yenileme olur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı