Tetanos kan akmayan yaradan bulaşabilir mi?

spaghettisosu

Hectopat
Makaleler
1
Yer
Ankara, Ankara, Güzel Ankara...
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
GTX 1050 Ti, Intel i7 7700, Kingston Predator 4x4 16GB RAM, Kioxia Exceria G2 1TB, Prime H270-Plus, Toshiba 1TB HDD (Öldü Ölecek), Aula F75, Delux M800 Pro, Blackshark V2X
Meslek
Öğrencilik...
X kişisine diyelim ki, bir çivi batıyor, deri içine gömülüyor ama kan falan akmıyor.
Böyle bir durumda tetanos bulaşma ihtimali var mıdır?

Bilgilenmek için soruyorum, biz nereden bilelim kardeşim git bir doktora öğren gibi saçma cevaplar istemiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Her paslı yerden tetanos bulaşmaz. 8 sınıfta aşı olduysa 10 yıl geçerli zaten sıkıntı olmaz. Tetanos topraktan da bulaşabilir.
Peki ya 13 yaş aşısı hariç diğer tüm çocukluk aşıları tam olan bir kişi kaç yıl korunur?
Net bir bilgi bulamadım bu konuda.

Peki ya 13 yaş aşısı hariç diğer tüm çocukluk aşıları tam olan bir kişi kaç yıl korunur?
Net bir bilgi bulamadım bu konuda.

Her türlü gidin ve tetanos olun zaten bedava? Niye riske atalım bu tür konuları sağlığınızdan değerli değil aşılar kesin olarak 10 yıl korur diye bir kahidede yok zaten kişiden kişiye değişebilir fazla oynamaz ama.

Her türlü gidin ve tetanos olun zaten bedava? Niye riske atalım bu tür konuları sağlığınızdan değerli değil aşılar kesin olarak 10 yıl korur diye bir kahidede yok zaten kişiden kişiye değişebilir fazla oynamaz ama.
''Biraz'' geç dönüyorum kusura bakmayın.
Muhtemelen olacağım, ama şuan hastayım ve aşı yaparlar mı bilmiyorum. Aileme danıştığımda bir şey olmaz demişlerdi ama yine de içim pek rahat etmedi. Yaradan kan akmadı ama izi var, sanırım içeriden kanadı çünkü olay anında hiç kan yoktu, sadece deri içine göçmüştü.

Arkadaşlar iğneden korkmama rağmen cesaretimi toplayıp sağlık ocağına gittim. Yaşadığım durumdan tetanos olmayacağımı, korkmama gerek olmadığını ama istersem aşı yapacaklarını söylediler. Ben de kafam rahat olsun diye yaptırdım. Çok korkmama rağmen hiç abartmıyorum canım hiç yanmadı. Çimdiklesem daha çok acıtıyor öyle söyleyeyim, iğne sadece içerideyken ve çıkarken hissettim (acı değil, sadece hissettim)

Ayrıca benim şansıma hemşire pamuğu düşürdü, iğne 2 saat içeride kaldı :D yine de acıtmadı. Şüpheye düşen kişiler hemen gidip olsunlar, hiç acımıyor.

Son düzenleme:
"Biraz" geç dönüyorum kusura bakmayın.
Muhtemelen olacağım, ama şu an hastayım ve aşı yaparlar mı bilmiyorum. Aileme danıştığımda bir şey olmaz demişlerdi ama yine de içim pek rahat etmedi. Yaradan kan akmadı ama izi var, sanırım içeriden kanadı çünkü olay anında hiç kan yoktu, sadece deri içine göçmüştü.

Arkadaşlar iğneden korkmama rağmen cesaretimi toplayıp sağlık ocağına gittim. Yaşadığım durumdan tetanos olmayacağımı, korkmama gerek olmadığını ama istersem aşı yapacaklarını söylediler. Ben de kafam rahat olsun diye yaptırdım. Çok korkmama rağmen hiç abartmıyorum canım hiç yanmadı. Çimdiklesem daha çok acıtıyor öyle söyleyeyim, iğne sadece içerideyken ve çıkarken hissettim (acı değil, sadece hissettim)

Ayrıca benim şansıma hemşire pamuğu düşürdü, iğne 2 saat içeride kaldı :D yine de acıtmadı. Şüpheye düşen kişiler hemen gidip olsunlar, hiç acımıyor.

İğnesi kısadır zaten hemişerede tecrübeli biri denk gelirse canınızı fazla yakmaz iyi ki gidip olmuşsunuz sağlığınızı kaybedene kadar sağlınızın ne kadar önemli olduğunun farkına varamazsınız.

Korktuğumu söylediğim için özellikle bebek iğnesiyle yapmış hemşire.
Yan etki olarak neredeyse hiç bir şey olmadı, ilk saatlerde birazcık kolum ağrıdı ve şuan içeriden bir kaşıntı hissi geliyor. Kişiden kişiye değişiyor tabii ki.

@Megaton hocam ayrıca merakımdan soruyorum,

-belirti göstermeden önce aşı olursak %100 bir şekilde korunur muyuz?
Yani mesela, şimdi aklıma geldi beni yaklaşık 25 gün önce bir kedi tırmalamıştı. Oradan geçmiş olsa bile şimdi aşıyla birlikte korunmuş olur muyum?

-Kedi tırmığından da geçebilir mi?

-Maksimum kaç gün içerisinde belirti gösterir?

-Ben aşının şuan pek bir yan etkisini göremiyorum, illaha bir yan etki göstermek zorunda mı? Normal midir? Kaç gün içerisinde yan etkisini gösterebilir?

Son düzenleme:
@spaghettisosu çok fazla kasıyorsun 😃 bir şey olmaz. Bir şey olsaydı çoktan belirti gösterirdi. Kedi köpek yarasında kuduz ile beraber tetanos yapılır. Bir şey yoo kısaca🤗
Haklısınız hocam, biraz fazla korkağım bu konularda :D
Çok teşekkür ederim içimi rahatlattığınız ve yardımcı olduğunuz için :)

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı