Tetanos yaptırmışken ayağa çivi battıktan sonra ne yapılmalı?

Kennys 12

Hectopat
Daha fazla  
Yaklaşık 15dk önce ayağıma çivi battı. Paslı mı passız mı göremedim. Ama küçük bir çiviydi. Tetanos aşısını Temmuz'un ortası Haziran gibi yaptırmıştım. Herhangi bir sorun olur mu doktora başvurmaya gerek var mı?
Çok büyük ve derin değil. Küçük bir çivi ve çok ufak bir yara.

Tetanozda ilk aşı, 4 hafta sonra 2, 6 ay sonra 3 olarak genelde vurulur. Bu set tamamlandığında 10 yılda bir tekrarlanır. Sen tarihleri tam hatırla, ayağında şişme ve ateş varsa sağlık ocağı veya acile gidip vurulabilirsin. Ben üçüncüyü atlamıştım sanırım, hatırlamıyorum ama 2 set yaptırmıştım.

Mesele pas değil, ağırlıklı olarak toprak üstü bakterilerin yarada zehir salgılama etkisi olarak ortaya çıkıyor tetanoz, orada eksik bilgi var, paslı olmayan bir şey battıysa ve senin ayağında terlik veya dışarı battıysa üstünde toz toprak varsa batan şeyin (ya da delikten girdiyse ayağına eve gidene kadar) o da problem yapabilir. Lokal tetanoz da olabilir durum, o genele çevirmeden biraz daha geç müdahele edilse de kurtarıyor ama genele çevirirse tam müdahele zorunlu.

Hocam temmuz sonunda yaptırdım aşıyı. Üzerinden 1 saatten fazla geçti. Şu an bir şey yok. Çok derin girmedi zaten hemen fark ettim. Kanama da olmadı. Küçükte bir çiviydi.

Hocam temmuz sonunda yaptırdım aşıyı. Batmanın üzerinden 1 saatten fazla geçti. Şu an bir şey yok. Çok derin girmedi zaten hemen fark ettim. Kanama da olmadı. Küçükte bir çiviydi.

Hocam bir şey sorabilir miyim? Aşı olduğunuz e nabızda gözüküyor mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…