Tetik titreşimi sizce çok önemli mi?

klawye

Hectopat
Daha fazla  
Oyun deneyimine katkısı açısından soruyorum? Normal tutacaklardaki titreşim motorları zaten artık tüm oyun kollarında var. Ancak tetiklerde yer alan daha küçük titreşim motorları her oyun kolunda yok. Sizce bunun olmaması oyun deneyiminden bir şey eksiltir mi? Yani aslında sormak istediğim şey standart iki titreşim motoruna sahip tetik titreşimi olmayan gamepad ile tetiklerde titreşime sahip dört titreşim motorlu gamepalar arasında oyun deneyimi katkısı açısından bir fark oluşuyor mu?

Piyasada hala daha Xbox 360 kontrolcü altyapısını kullandığı için Xbox One ve sonrası konsollarda gelen tetik titreşimini neredeyse hiçbir oyun kullanmıyor. Bence güzel ama eksikliğini hissetmeyeceksin, istesen de kullanabildiğin bir şey değil çünkü. Şu ana kadar yalnızca 2 oyunda çalıştığını gördüm, biri Gears biri Forza.

1 buçuk yıldır Xbox kolu kullanıyorum ve tetik titreşimine dair hiç öyle özel bir şey hissetmedim. Dualsense'deki haptic feedbackten bile daha az kullanılan bir teknoloji.

@490836
İlk kontrolcümü satın aldıktan yıllar sonra Gamepass üzerinden Forza Horizon 5 oynarken bir anda tetiklerin titreştiğini vs. hissetmiştim. Varlığından bile haberim yoktu, yalan yok.

Çok hoşuma gitmişti, demiştim niye kullanmıyorlar bunu diye. Forza Horizon 4 de oynadım aynı kolla, hem de çok uzun bir süre bozuk porttan mıdır onda hiç çalışmamıştı.

Kıymetli dostlar cevaplar için teşekkürler. Anladığım kadarıyla oyundan oyuna değişmekle birlikte, Microsoft'un öne çıkardığı bir özellik olması sebebiyle sadece birkaç Microsoft oyununda kullanılanbilen bir özellik. Yani olsa bile aslında çoğu oyunda çalışmacak zaten o titreşim motorları.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…