TGC: Seçime sansür yasası ile gidilmesi yurttaşın habere erişimini engelleyecek

388526

Hectopat
Makaleler
3

Türkiye gazeteciler cemiyeti yönetim kurulu sansür yasasının TBMM'de kabul edilmesinin ardından "iktidar seçime giderken kamu yararına olmayan faaliyetlerinin gazeteciler tarafından haberleştirilmesini ve vatandaşların habere erişimini engelleyecek sansür yasa tasarısının kanunlaşmasını sağlamıştır" açıklamasını yaptı.

İfadeler: T21
Bu yasaya karşı tepkimizi göstermemiz gerekiyor. Akpyi eleştirmek, ona karşı haber yapmak yasaklanıyor bariz bir şekilde. Bu sayede herhangi bir yanlışları olduğunda basına yansımayacak ve üstü kolayca örtülecek.

İnsanların sokağa çıkıp sesini duyurmasını engellediler yetmezmiş gibi sosyal medyadan da sesini tamamen kesmek istiyorlar. Bu kadar anlayışsız, bu kadar kindar bir zihniyet işte. Elin Avrupalısı en ufak olayda sokağa inip protestosunu yapar, bizde sosyal medyadan yazmak bile yasaklandı. Sen kendinden eminsen ben istediğim kadar konuşayım sana zarar veremem. Beni susturmaya çalıştığına göre sende bir problem var.

Hiçbir ülke milyonlarca insana dava açamaz. Aralarından bilinen insanları hedef haline getirip suçlayacaklar ve ceza vereceklerdir. İnsanları sindirip korkutmak, susturmak için çıkarılan bir yasa bu. İnsanlar korkup susarsa amaçlarına ulaşmış olurlar.
İnsanlar doğruluğunu teyit ettikleri her şeyi paylaşabilir. Otosansüre gerek yok. Ama emin olmadığınız konulardan da uzak durmak lazım.

Türkiye'de en çok yalan haber yapan odakları kerkes biliyor. O odaklardan gördüğümüz, tabi ki kesinleşmiş şekilde her yalan haberi CİMER'e şikayet edelim.
Bakalım nasıl başedecekler şikayet yağmuru ile?

"Sisteme yaralandığı yerden vur" der Kazcynski. Bu yasa en çok yalan merkezinin yarası olur aslında. Ve en çok da bunlara vurması gereken bir yasa.
Hele iktidar değiştiğinde nasıl pişman olacaklarını bir görün.
Zaman aşımı 8 yıl olan suçları her gün işleyen çamur medya, 7,5 yıl sonra bile yargılanabilecek. O zamana kadar hiç mi değişmeyecek iktidar?

Saddam bile Irak Ceza Mahkemesi'nde yargılanırken "adil yargılama istiyorum" demişti. Yani adalet herkese lazım...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…