The Deathlist İnternet Sitesi

Gus

Hectopat
Makaleler
1
Yer
Alberquerque
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Belki biliyorsunuzdur, The Deathlist adında bir site var ve her yıl ölecek 50 ünlüyü tahmin ediyorlar. 2015'de 12'si tutmuş. Muhammed Ali'nin ölümü vs. bilinmiş.
Bu sene ise Bush, Stephen Hawking gibi isimler var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Canı veren Allah’tır, bunu alan yine Allah olacak ve kimse ne zaman öleceğini bilemeyecek. O tutanların şans eseri olduğunu düşünüyorum.

Hiç kimse, kesin olarak bir insanın tam olarak ne zaman öleceğini bilemez. Kişinin hastalığıyla, yaşıyla, organlarının durumuyla ilgili birkaç araştırma yapılırsa, üstüne birkaç tane bilimsel makale okuyunca, yakın bir tarih tutturabilir. Örneğin 80 yaşındaki bir adama 3,5 yıl içinde öleceksin deyince, bunun gerçekleşme ihtimali yüksek gözükebilir. Tutarsa kahindir, tutmazsa kol bozuktur. 21.yüzyılda ortalama insan ömrünün ne kadar olduğunu öğrenmek bizi kahin yapmaz. Siteye bakmadım ama yüksek ihtimalle sadece yaşlı ve hastalıklı ünlüleri koyuyorlardır diye düşünüyorum. Zaten 50'de 12 yapmaları, onların doğaüstü güçlerinin olduğu anlamına gelmez. Tabi böyle bir şey iddia ediyorlar mı, bilmiyorum. Kişinin yaşını, hastalıklarını ortaya koyunca, üstüne bilimsel araştırma yapınca bunun tesadüf olduğunu söyleyemeyiz. Ama bir miktar tesadüfilik olduğu doğrudur. Bu arada Stephen Hawking'in ölmesini istemem, daha karşılıklı akşam yemeği yiyecektik.

Adamlar zaten tahmin üzerinden oluşturuyor listeyi, kimse birinin ne zaman öleceğini tam olarak bilemez.

Yazacak bir şey bulamadım. Bi' 5 yıl daha yaşar diye umuyordum.

İnsanın inanası gelmiyor.

Belki o vücudu, o hastalığı ile yaşaması ona ağır geliyordu. Vefat edince huzura kavuşmuş olabilir ancak bizler için, insanlık için çok kötü bir durum. Keşke 5 yıl daha yaşasaydı.

İfadeler: Gus
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…