Oyunda 10 tane mağara var ve hepsinin içerisinde farklı farklı işinize yarayacak şeyler bulabilirsiniz tabii ki doğru yolda gittiğiniz sürece. Haritayı keşfedip farklı mağaralar bulacaksınız daha sonra bu mağaraların birinde dalış tüpü elde etmeniz gerekiyor. Teknedeki odayı açan kart için yine doğru mağarayı bulmanız lazım. Gerekli eşyaları topladıktan sonra yine doğru mağara girişinden girip doğru yollara girerseniz ortadaki büyük deliğin içinde bulursunuz kendinizi. Bu büyük deliğin içindeyken onunda ortasındaki göl gibi olan yerin içine dalgıç tüpüyle girmeniz gerekiyor. Buradan sonrası rotayı takip ettiğiniz sürece direkt oyun sonuna gidiyor. Ayrıca deliğe gitmenizi sağlayan mağaraya nereden ve nasıl ineceğinizi kimse size kafadan anlatamaz hem bunu yapmadan önce dalış tüpünü bulmanız lazım. Ben oyunu 3 kere ana sondan 1 kerede alternatif sondan bitirdim ben bile anlatamam. Eğer sürekli dönüp dönüp aynı yere gelmiş gibi hissediyorsanız oyununuzu çok kolaylaştıracaktır fakat bu siteye bakabilirsiniz.
The Forest: Map mağara haritası için yukarıdan caves kısmına girebilirsiniz.