Oyunu tamamen çıkış yaptığı günlerde satın almıştım. Ne yapımcı firma hakkında ne de oyun hakkında en ufak bilgim yoktu. Sadece girip oynadım diyebilirim. Sonrasında oyunu gerçekten beğendiğimi fark ettim, yaklaşık 65 saati de devirdim sanırım.
Ana hikayeyi 50-55 saatte bitirdim. Boş boş da takılmadığımı belirteyim, hala yan göreve benzetebileceğim içerikler görüyorum oyun içerisinde. Tahminim bir 10 saat oynanış süresi daha sunacak.
Ana hikayeyi 50-55 saatte bitirdim. Boş boş da takılmadığımı belirteyim, hala yan göreve benzetebileceğim içerikler görüyorum oyun içerisinde. Tahminim bir 10 saat oynanış süresi daha sunacak.
- Hikaye
Öncelikle hikaye, kabaca yönettiğimiz Ölüm Tanrısı Hades'in oğlu Zagreus'un yeryüzüne çıkmasını konu alıyor. Yeryüzüne çıkarken çeşitli zorluklarla karşılaşıyor, bu da temelinde oyunu oluşturuyor. Çok çok kaba bir tanım oldu, sizi yanıltmasın. Çok daha dolu bir hikayeye sahip.
Roguelike bir oyundan bahsediyoruz, çoğunluğun bildiği üzere. Yeryüzüne çıkmayı deniyoruz, birçok kez başarısız oluyoruz. Her başarısız denememizde ''House of Hades'' yani evimizde(?) tekrar doğuyoruz. Buna bağlı olarak da hikaye gelişiyor, ilerliyor. Daha detaya inmek isterim, lakin spoiler vermek de istemiyorum. Daha farklı bir yazı olacak bu sanırsam.
Bu yolda Olympos tanrıları bizlere yardım ediyor, babamız Hades ise engellemeye çalışıyor.
- Oynanış
Oynanış noktasında sıkmayan ve oldukça çeşitli bir yapıya sahip. Birçok silah ve bu silahların 4-5 adet farklı versiyonu bulunuyor. Ama her silah herkese uymuyor. Son seviyesine getirdiğiniz bir silah ile de kaçmaya çalışsanız bazen mağlup olabiliyorsunuz. Hatta çoğunlukla. Bu noktada ufak bir video hazırladım. Çok uğraşmadım, kayıt alıp YouTube'a yükledim.
Videoda herhangi bir kesme biçme ile de uğraşmadım, özür dileyeyim şimdiden. Gameplay olarak izleyebilirsiniz.
Oyunun ''final boss'' olarak adlandırdığımız karakterini içeriyor video. Eğer ilgili karakteri öğrenmek istemiyorsanız izlemeyebilirsiniz. Çok büyük bir spoiler değil, yine de uyarmakta fayda var.
Çok detaylı değil, dövüşün sadece son iki dakikasını içeriyor.
Özellikle güzel bir build elde edemedim ama kullandığım silah gerçekten güçlü ve çeşitli boonlar ile gücüne güç katabiliyor. Tek bir spin ile 1000 hasar verdiğimi gördüm, gerçekten iyi değerler. Bosslar gerçekten vurduğu zaman iyi vuruyor. Verdiği hasarlar büyük hatalar yaparsanız kolayca öldürebiliyor sizi. Dikkatli olmak gerekiyor.
- Sonuç
Sonuç olarak biraz da tanıtmak istedim sanırım sizlere oyunu. Çoğu kişinin oyundan henüz haberdar bile olmaması gözüme çarptı, ufak bir yazı hazırlamak istedim.
Oyunu ise beğendim, oynamaya da devam edeceğim şimdilik.
İndirimlerde 32 TL gibi bir fiyata düşmüştü, çok iyi bir fiyat. Tadımlık diye almıştım, çıtır çerez olacağı düşüncesindeydim. Beni şaşırttı şahsen. Özellikle uzun oynanış süresi gerçekten önemliydi benim için.
Mitolojiye önem verilmesi de oldukça iyiydi. Tamamıyla sadık kalınmasa da çoğunlukla her şey yerli yerindeydi. Özellikle videoda belirtilen ''Charon...take me home.'' cümlesini işitmişsinizdir, yahut alt yazıda belirtilmiştir. Charon'un tam anlamıyla görevinden bahsedilmesi çok iyi bir örnek bu noktada. Tabii oyun hikayesinde farklı bir noktada, çok ayrıntıya girmiyorum.
Son olarak oyunun şu anda bir Türkçe yaması bulunuyor. Lakin kesinlikle tavsiye etmiyorum, kullanmaya başladım ama memnum kalmadım. Çeviri kalitesi gerçekten kötü. İngilizce olarak oynamanızda fayda var. Ben de son 2-3 saate kadar öyle oynamıştım, yama olduğunu duyunca denemek istedim. Dediğim gibi, kötü.