The Last of Us 8 GB RAM ile oynanır mı?

İşletim sistemi
Windows 11

shinorarts

Femtopat
Daha fazla  
RAM
8 GB DDR5
Ekran kartı
NVIDIA GeForce RTX 4050 (6GB GDDR6)
İşlemci
i5-12450HX
Merhaba, benim laptopumun özellikleri şu şekilde:
RTX 4050 6 GB, i5-12450HX, 8 GB DDR5.
Last of Us oyununda 8 GB RAM olması bir problem yaratır mı? Ayrıca bunun gibi minimum sistem gereksinimlerinde 16 GB RAM yazan oyunları rahatça oynayabilir miyim?

Frekans ile DDR 5 4 olmasının manyak bir önemi yok adamlar minimum 16 istiyor en hızlı RAM'de olsa fark etmiyor

16 GB RAM olmadan The Last of Us Part I uyarı vererek açılmıyor fakat internette modlama ile açılabiliyor. 4 GB VRAM ile oynayabildim fakat 16 GB RAM'i sonuna kadar kullanıyordu.

Emulator kıvamında bir PC portu var, optimizasyonu iyi değil.

Son düzenleme:

Oyunun en düşük ayarlarında bile 5 GB civarı VRAM kullanıyor, nasıl oynadınız?

Ayrıca Arkadaşa anlatmaya çalıştık uyarı vereceğini ama hala yanar diyor, umarım sizin mesajınıza inanır.

VRAM'iniz yetmediği içinde RAM kullanımı artmış olabilir, şahsen öyle düşünüyorum. Teslerde çoğunlukla Windows'la beraber 12-13 GB oluyordu kullanım.

Oynanmaz, neden mi? Hemen nedeni de söyleyeyim sana, oyun 16 GB istiyor, 8 GB ile darboğaz eder darboğaz eder oynayamazsın. çok zorlanır elindeki 8 GB yanar bu sefer öyle zorlarsan.
Bilgisayarlar da zaten öyle yan gelip yatmak için alınıyor değil mi? İşlemci, RAM, ekran kartı hepsi mışıl mışıl uyusun hiç çalışmasın. Onun yerine işlemleri ben yaparım canım onlar niye yorulsun? Çıkın artık şu kafadan! Anormal sıcaklıklara ulaşmadığı sürece sisteminizi köküne kadar kullanın ki verdiğiniz o paraya değsin. Sen maksimum 10 sene önceki işlemcilerin bile yapabildiği işlemlerin ötesine geçirmezsen o zaman niye o kadar fiyat biçiyorsun sisteme?

Oynayamazsın 8GB ile. Last of us ortalama 20 GB ram falan kullanıyor.

O halde ben RAM'i 16 GB'a yükseltirsem rahatça oynayabilir miyim?
Evet oynarsınız. Tabi Ultra filan beklemeyin ama grafikleri orta yüksekte açabilirsiniz bu durumda, DLSS ile.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…