Herkese selamlar. Birkaç gün önce TLOU Part 1'i PS5 üzerinden bitirdim. Bugün bu oyun hakkında birkaç görüşümü paylaşacağım. Öncelikle oyun hakkında birkaç bilgi vermek istiyorum. Oyun PlayStation'un exclusive oyunu. Oyunu Naughty Dog adlı şirket geliştirdi. Oyun 2013'te çıkan oyunun birebir aynısı fakat grafikler arşa çıkarılmış. Oyun PlayStation'a 2022 yılında, PC'ye ise 2023 yılında çıktı fakat oyunun PC optimizasyonu pek başarılı değildi.
Öncelikle oyunu grafik olarak ele almak istiyorum. Oyunun grafiklerini şahsen inanılmaz derecede beğendim. Oyuna yeşil bir tema hükmediyor ve her yer yaprak, çimen; her bir yeşillik özenle yapılmış. Oyun fotoğrafçılığı için en iyi oyunlardan biri diyebiliriz. Oyunun Remastered modelini de deneyimlemiş biri olarak gerçekten iki oyun arasında büyük bir fark olduğunu söyleyebilirim. Oyunu oynadığınız sırada gerçekçi ve kaliteli grafiklerle karşılaşacaksınız. Grafik ve görsellik bakımından oynadığım oyunlar arasında en iyiler arasına girer.
Hikaye bakımından şunları diyebilirim: Oyun, hikaye sunma bakımından gelmiş geçmiş en iyi oyunlar arasında şüphesiz yer alır. Oyunun kısaca hikayesi şöyle: Cordyceps adında bir mantarın hastalığa sebep olup modern dünyanın dağılması sırasında Joel adındaki başrolün bir görevi yerine getirirken başından geçenler anlatılıyor. Spoiler içermemesi için fazla detaylara girmedim fakat böyle anlatınca sıradan bir oyun, film hikayesi gibi gelebilir ama oyun ağır bir duygusallık ve geniş bir his paleti sunuyor. Yani oyun esnasında üzülüyorsunuz, mutlu oluyorsunuz, endişeleniyorsunuz ve heyecanlanıyorsunuz. Oyunun hikayesini şahsen gerçekten beğendim.
Diğer bir kategorimiz ise mekanikler ve oynanış. Oyunun oynanışı hakkında şöyle söyleyebilirim ki diğer özellikleri gibi muhteşem değildi. Şahsen ben, kendi beceriksizliğim midir bilmiyorum fakat bazen zombileri ıskalıyordum. Fakat bomba, molotof, kiremit gibi atılacak cisimlerin işlevlerini beğendim. Loot sistemi ise ne kötü ne çok iyiydi. Çeşitlilik fena değildi ama daha yaratıcı şeyler olabilir miydi? Olabilirdi.
Sonuç olarak oyun bir bütün olarak incelendiğinde en iyi oyunlar listesine girmelidir bence ki benim en sevdiğim oyunlar listesinde muhakkak ilk 5'te yer alır. Gerçekten kaliteli bir oyundu ve güzel bir deneyimdi. Oyunu puanlayacak olsam 9/10 puan verirdim.