Çözüldü The Last of Us Part 2 ekranda renkli noktalar çıkıyor

• Konuyu başlatan xrr65
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 19
  • Görüntüleme 1.142
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

xrr65

Decipat
Daha fazla  
Merhaba, kendime ait bir frekans ayarım var ekran kartım Sapphire Pulse RX 6700 XT, bu ayar ile bir sürü oyunu sorunsuz oynadım ne crash ne sıkıntı hiçbir şey görmedim fakat TLOU2'de renkli noktalar çıktığını fark ettim. VRAM arızası sandım bir an sonradan diğer oyunlarda bir sorun olmadığı aklıma geldi. Sonra ise varsayılan grafik frekans ayarlarıma dönüp denediğim de yine aynı sorun ile karşılaştım bu oyun ile alakalı gibi geldi bana sizce nedendir? Şu anda FSR kapatıp deneyeceğim gelişmeleri yazarım.

Sorunum tam olarak mouse ile bir yere çevirdiğimde ya da bir anda döndüğümde anlık ekranın bir bölümü kaplayan ve saniyelik giden bir renkli nokta.

Çözüm
DDU ile silin direkt. Ben problem yaşamadığımdan 2023'ün sonlarında çıkan sürümü kullanıyorum işte, güncellemedim hala güvenemediğimden. Üstelik son sürüm WHQL olmadığından dolayı da asla güncellemem. :D
Direk geçiş yaptım düşürme ile bir sorun olmadı bende DDU ile silmedim. Şuan deniyorum ve oyunun keskin yerlerindeki ufak yırtılmalar görünüyor şuan sadece. Renkli renkli noktalar sorunu şuanlık göremiyorum umarım da olmaz bu sürümden devam ederim bende sanırım. Dediğim gibi bu sürüme güncellemem istendi en başta yoksa oyuna giremiyordum. Sürüm önerisi için teşekkürler.

Test ettim ve tekrardan çıktığını gözlemledim.

Ama yani şuan ben baya bir çeviriyorum ekranı sorunu görmek için ve sanırım sorun Upscale yani FSR, DLSS, XESS gibi özelliklerin tam doğru çalışmaması sonucunda olur bence. XESS'de daha az olduğunu gözlemledim.

Artı olarak TAA modunda bir sorun göremedim. Sanırım upscale kullanmak şu an mantıklı değil bu oyunda.
Evet hocam. İndirmesseniz bu sürümü açılmıyor diye biliyorum zaten. Hatta oyun çöktükten sonra pc yi kapatıp yeniden açtığımda driver silinmişti.
RX 6700 (non xt) ekran kartım var ve 23.10.2 kullanıyorum oyunu açıyor. WHQL sürüm değil zaten sanırım bu en son sürüm. Bence bundan önce sistemi kararlı olarak kullandığınız sürüme geçip bir de öyle deneyin derim. Çünkü her çevirdiğinizde bozulma oluyorsa buna katlanılmaz gibi.

RX 6700 (non xt) ekran kartım var ve 23.10.2 kullanıyorum oyunu açıyor. WHQL sürüm değil zaten sanırım bu en son sürüm. Bence bundan önce sistemi kararlı olarak kullandığınız sürüme geçip bir de öyle deneyin derim. Çünkü her çevirdiğinizde bozulma oluyorsa buna katlanılmaz gibi.
Resmen dayanılmıyor hocam. Ekstra olarak yürürken bile çıkıyor şimdi.

23.10.2 stabil midir memnun musunuz?

Cleanup utilty ile mi yüklesem yoksa sadece sürüm düşür olarak mı yüklesem ?

Resmen dayanılmıyor hocam. Ekstra olarak yürürken bile çıkıyor şimdi.

23.10.2 stabil midir memnun musunuz?

Cleanup utilty ile mi yüklesem yoksa sadece sürüm düşür olarak mı yüklesem ?
DDU ile silin direkt. Ben problem yaşamadığımdan 2023'ün sonlarında çıkan sürümü kullanıyorum işte, güncellemedim hala güvenemediğimden. Üstelik son sürüm WHQL olmadığından dolayı da asla güncellemem. :D

Direk geçiş yaptım düşürme ile bir sorun olmadı bende DDU ile silmedim. Şuan deniyorum ve oyunun keskin yerlerindeki ufak yırtılmalar görünüyor şuan sadece. Renkli renkli noktalar sorunu şuanlık göremiyorum umarım da olmaz bu sürümden devam ederim bende sanırım. Dediğim gibi bu sürüme güncellemem istendi en başta yoksa oyuna giremiyordum. Sürüm önerisi için teşekkürler.

Test ettim ve tekrardan çıktığını gözlemledim.

Ama yani şuan ben baya bir çeviriyorum ekranı sorunu görmek için ve sanırım sorun Upscale yani FSR, DLSS, XESS gibi özelliklerin tam doğru çalışmaması sonucunda olur bence. XESS'de daha az olduğunu gözlemledim.

Artı olarak TAA modunda bir sorun göremedim. Sanırım upscale kullanmak şu an mantıklı değil bu oyunda.

Son düzenleme:
Çözüm

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı