The Last of Us Part 2 hikayesi hakkında ne düşünüyorsunuz?

fermaNga

Hectopat
Daha fazla  
Ben oyunu PC'ye bekleyenlerdenim. Bir an önce oynamak için heyecanlıyım bu oyunu. Biliyorsunuz oyun hikaye açısından çok fazla olumsuz eleştiri aldı ve ben bu kadar olumsuz eleştiriyi hak ettiğini düşünmüyorum açıkçası. Hikayenin detaylarını biliyorum ve saçma bir hikaye de göremedim. Nerede ne olacağı belli olmayan, klişelerden uzak güçlü bir hikaye olduğunu düşünüyorum tam tersi. Oyunun hikayesini yüzeysel olarak bilsem de oyunu bizzat kendim oynayıp bitirmedim tabii ki de. O yüzden genel olarak bir yorum yapamam ben. Sadece ben oynamadan önce bir insanların bu oyunun hikayesi hakkındaki fikrini çok merak ettim. TLOU part 2'nin hikayesi hakkında ne düşünüyorsunuz, iyi mi, kötü mü?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben oyunu da oyunun hikayesini de beğendim. Sadece hikayedeki bazı kopma noktaları pek hoşuna gitmedi çoğunluğun. Onun dışında olay örgüsü güzel ama ikisi de birbirinden kaçıyor ve bazı kısımlarda bu can sıkıcı bir olaya dönüyor. Onun dışında eşcinsel öğeleri her fırsatta gözümüze sokmaları rahatsız edici. Hikayeyi sormuşsunuz ama biraz genel bir yorum yapmış gibi oldum.😁

Hikaye olarak ilk oyun daha özel hissettiriyor. İkinci oyunun hikayesine yavaştan ısınmaya başlasam da intikam yerine daha güzel duygular işlenebilirdi. Mutlu sona hayır demezdik. Evet, klişe değil ama daraltıcı bir hikaye sunuyor oyun.

Teknik açıya gelirsek zaten kıyaslamaya gerek yok, ikinci oyun bu konuda bir başyapıt.

Oyun beni çok üzüyor, bu yönünü seviyorum. Hikayenin kötü olma durumunu bence çok abarttılar ama haklı bir abartma, çünkü hepsi Neil Druckmann yüzünden.

The Last of Us Part 2. Yıllardır beklenen devam oyunu. Joel'un yemininden sonra neler olacağını beklerken oyun bir başlıyor, Joel gitarı temizleyerek karizmasıyla birlikte olan biteni anlatıyor. Vurdu, kırdı, herkesi katletti ve bunu canından çok sevdiği bir kız için yaptı. Dehşete düşen Tommy içten içe abisini tebrik etti. Daha sonrasında mükemmel bir atmosfer ve müzik eşliğinde at sürdüler. Akşamına Joel, Ellie'ye gitar hediye etti ve "eğer seni kaybedersem kendimi kaybederim" temalı bir şarkı söyledi, ardından içimizi ısıtan bir espriyle giriş kısmı bitti.

Zaman atladık, Ellie kalktı kapıyı açtı, Jessie çıktı ve dedi ki "manitamı mı öptün?"

Selam olsun sana Neil Druckmann, selam olsun

Bence oyun dünyası ilk kez farklı, klişe olmayan bir şey gördü diye kızdı bu kadar. Spo vermeden anlatmak gerekirse bizi, ilk kez kazanan değil de kaybeden taraf yaptı oyun. Bu zor bir şey herkes bunu kadıramaz. Abby'e bende ısınamadım ama Ellie'yi gerçekten muazzam yazmışlardı. O delirme eşiğinde ki psikolojiyi hissediyordun. Eş cinsel olması 10 yıl önce vardı. Ama insanlar ilk kez o kadar samimi bir lezbiyen ilişkisi görünce tabii ki de tepkisini belirtti. Ona bir şey diyemeyiz.

Part 1'de güzel, Part 2'de güzel. Part 3'ü devamı olacak diye beğeniyorum, ortaya nasıl bir şey çıkar açıkçası hiçbir fikrim yok. Eş cinsellik, çoğu yabancı yapımlarda vardır zaten bu ilkmiş gibi konuşmaya gerek yok bunları.

(Buradan sonrası spoiler)

Part 2, bir noktadan sonra kimisine göre iyi kimisine göre de kötüydü. Joel'un ölümü Ellie'nin intikamı mantığında ilerliyordu oyun, ancak son anda ters köşe nedeni ile oyuncularda nefret oluştu bu oyuna karşı. Joel'un ölümü malum herkesi üzdü, kimisini oyundan soğuttu, kimisini de sorularla baş başa bıraktırdı. ''Bu oyun nasıl devam edecek şimdi?'' Herkesin tek beklentisi Ellie'ydi, Ellie'de Abby'yi öldürüp Joel'un intikamını almayınca insanlar oyundan nefret etti doğal olarak. Yani uzun lafın kısası şimdi Part 2'yi sevmeyen varsa genel olarak bu yüzdendir.

+ Olarak benim düşüncem, Naughty Dog ortaya klişe bir yapım çıkartmaması için böyle yaptı diye düşünüyorum. Yani Abby, Joel'u öldürdü Ellie'de intikam almak için yola çıktı intikam aldı oyun bitti mutlu son ancak klişe.

Oyun tahmin edilebilir klişe bir hikaye yerine intikam üzerine gitti ve bence bunu olabilecek en iyi şekilde işledi. Bu kadar beklenmedik olayları beklenmedik şekilde yaşatarak hikayeyi güzel işlediler. Üzdü mü üzdü fakat genele baktığımızda başarılı bir iş var. Oyunun içine gerçek insanlari da daha fazla eklemiş oldular ve NPC'lerin zekasi vs. kötü olsa neyse fakat adamlar oynanış açısından da güzel işler yaptı. Sadece eş cinsel olayları sahneleri bana gereksiz geldi oyunun geneline ve hikayeye baktığımız zaman ama çok da takılmadım. Bence oynanışta hikaye de güzeldi ve kendini tekrar etmemesi, hikayeyi güzel işlemesi hoşuma gitmişti.

Oyun tahmin edilebilir klişe bir hikaye yerine intikam üzerine gitti ve bence bunu olabilecek en iyi şekilde işledi. Bu kadar beklenmedik olayları beklenmedik şekilde yaşatarak hikayeyi güzel işlediler. Üzdü mü üzdü fakat genele baktığımızda başarılı bir iş var. Oyunun içine gerçek insanlari da daha fazla eklemiş oldular ve NPC'lerin zekasi vs. kötü olsa neyse fakat adamlar oynanış açısından da güzel işler yaptı. Sadece eş cinsel olayları sahneleri bana gereksiz geldi oyunun geneline ve hikayeye baktığımız zaman ama çok da takılmadım. Bence oynanışta hikaye de güzeldi ve kendini tekrar etmemesi, hikayeyi güzel işlemesi hoşuma gitmişti.

Gerçekten içimden geçenler tam olarak bunlar bu oyunu anlamayanlar GoW daha iyi diyorlar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı