The Last of Us Part 2 sürekli takılıyor

İşletim sistemi
Windows 10

TwistyJead

Decapat
Daha fazla  
RAM
16 GB 3200 MHz
Ekran kartı
AMD Radeon RX 6600
Anakart
Asus Prime A320M
İşlemci
AMD Ryzen 5 5500
2023'te 1. oyununu akıcı bir şekilde hem kendim hem abim bitirmiştik.
Herhangi diğer oyunlarda bu tür FPS düşmesi & kasma & takılma yaşadığımı hatırlamıyorum (Detroit, Cyberpunk, RDR2 gibi).
Sadece böyle bir oyunda bu problemi yaşıyorum, ilk 5 dakika ara sahneler vesair akıcıydı. Sonrasında oynanmaz hale geldi.
Arka planda sadece Discord, Spotify, GoodbyeDPI çalışıyor, onun haricinde başka bir program açık tutmuyorum.
Oyunun ön ayarını "en düşük" yaptım o halde bu problemi yaşıyorum.
Diğer ayarlardan çok anlamadığım için değiştirmedim.
Yardımcı olursanız çok sevinirim, herkese iyi sosyaller. :)

Son düzenleyen: Moderatör:
2023'te 1. oyununu akıcı bir şekilde hem kendim hem abim bitirmiştik.
Herhangi diğer oyunlarda bu tür FPS düşmesi & kasma & takılma yaşadığımı hatırlamıyorum (Detroit, Cyberpunk, RDR2 gibi).
Sadece böyle bir oyunda bu problemi yaşıyorum, ilk 5 dakika ara sahneler vesair akıcıydı. Sonrasında oynanmaz hale geldi.
Arka planda sadece Discord, Spotify, GoodbyeDPI çalışıyor, onun haricinde başka bir program açık tutmuyorum.
Oyunun ön ayarını "en düşük" yaptım o halde bu problemi yaşıyorum.
Diğer ayarlardan çok anlamadığım için değiştirmedim.
Yardımcı olursanız çok sevinirim, herkese iyi sosyaller. :)

Hocam ben RX 590 ile yüksek ayarlarda oynadım herhangi bir sıkıntı yaşamadım. Belki oyun gölgelendiriciler yüklenmediğinden dolayı takılıyordur. Ne tür takılmalar yaşıyorsunuz?

Vay, demek bende bir sıkıntı var. Belki başka bir ayar vardır sizin değiştirdiğiniz & benim değiştirmediğim, o yüzden de yapıyor olabilir.
Yaşadığım takılma:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

@Godlixy

Vay, demek bende bir sıkıntı var. Belki başka bir ayar vardır sizin değiştirdiğiniz & benim değiştirmediğim, o yüzden de yapıyor olabilir.
Yaşadığım takılma:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

@Godlixy

Hocam FSR kapalıysa açıp dener misiniz? Bir de açıksa Frame Generation kapatın açıksa.

Hocam FSR kapalıysa açıp dener misiniz? Bir de açıksa Frame Generation kapatın açıksa.

Dediğiniz gibi FSR'ı XESS yaptım; Frame Generation zaten kapalıydı, ve maalesef düzelmedi. Başka çözüm var mı? AMD'den yapabileceğim ayar vs.?

Bu arada AMD'yi en güncelden bir önceki sürüme downgrade etmiştim. Çünkü bilgisayarım sürekli siyah ekran veriyordu ve çözümü buydu. Belirtmek isterim.

Dediğiniz gibi FSR'ı XeSS yaptım; Frame Generation zaten kapalıydı, ve maalesef düzelmedi. Başka çözüm var mı? AMD'den yapabileceğim ayar vs?

Bu arada AMD'yi en güncelden bir önceki sürüme downgrade etmiştim. Çünkü bilgisayarım sürekli siyah ekran veriyordu ve çözümü buydu. Belirtmek isterim.

Hocam sorunu çözdünüz mü? Çözmediyseniz eğer ekran kartı driverlarını güncelleyin. Sadece TLOU part II'de sorun yaşıyorsanız oyunla ilgilidir muhtemelen Update gelmesini bekleyiniz.

Hocam sorunu çözdünüz mü? Çözmediyseniz eğer ekran kartı driverlarını güncelleyin. Sadece TLOU part II'de sorun yaşıyorsanız oyunla ilgilidir muhtemelen Update gelmesini bekleyiniz.

Bahsettiğim gibi sorunu ekran kartını downgrade ederek (24.5.1) çözmüştüm siyah ekran problemini. Ve evet, TLOU 2'de yaşıyorum bu problemi.

Bahsettiğim gibi sorunu ekran kartını downgrade ederek (24.5.1) çözmüştüm siyah ekran problemini. Ve evet, TLOU 2'de yaşıyorum bu problemi.

Ben de aynı sorunu ilk oyunda yaşamıştım hocam. Naughty dog PC portlarında biraz beceriksiz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı