Çözüldü The Last of Us Part 2 VRAM hatası veriyor ve RTX 3060 Ti sistem donuyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

EgoWaixx

Hectopat
Daha fazla  
Oyunu ilk açtığım da menü bile gelmeden siyah ekranda kalıp VRAM hatası veriyor ve PC tamamen donuyor. Yeniden başlatmak zorunda kalıyorum başlattıktan sonra oyun düzgün şekilde açılıyor. Ekran kartım 3060 Ti 8 GB. C diskimde 15 GB yer var.

Çözüm
Hocam, büyük ihtimalle disk sorunundan kaynaklı olabilir. Tavsiyem en az 30 GB kadar yer açmanız.
Driver sürümü nedir?

Hocam önerilen 20-25 GB boşluk olması. Oyun dosyaları bütünlüğünü doğrulamak ne kadar formaliteden gibi gözükse de tavsiye ediyorum. Ayrıca
Başlat l Sistem l Gelişmiş Sistem Ayarları I Performans l Gelişmiş l Sanal Bellek l Değiştir kısmından otomatik yöneti kapatın C sürücüsüne özel boyut atayın başlangıç boyutu kısmına RAM belleğinizin 1,5 katını; maksimum boyut kısmına RAM belleğinizin 3 katını yazın. Ayarla ve tamam seçeneklerini seçin. Bilgisayarı yeniden başlatın.

Last of us oyunu için(TLOU1 ve TLOU2) 8gb vram yetersiz zaten 2 yıldır biliniyor. Doku ayarlarını düşürüp vram gereksinimini düşürebilirsiniz.

Last of us oyunu için(TLOU1 ve TLOU2) 8gb vram yetersiz zaten 2 yıldır biliniyor. Doku ayarlarını düşürüp vram gereksinimini düşürebilirsiniz.
Ek olarak iki oyunu da en yüksek ayarlarda 8GB VRAM ile oynayıp bitirdiğimi söylemek isterim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…