The Last of Us part 3 gelecek mi?

Çünkü ellie oyun boyunca olaya hep duygusal baktı bu yüzden oyun boyunca abbyden nefret etti ama oyun sonunda abby yi öldürmenin ona hiçbir şey kazandırmayacağını anladı ve bu yüzden pişman olup onu serbest bıraktı hatta abby de joel i öldürünce pişman oluyor ve ellie normalde parmağını kaybetmeyecekti ama tommy gelip joel hakkında konuştu ve ellienin tekrar duygusalak düşünmesine sebep oldu, joel in oyun başında ölmesi en mantıklı olan çünkü hem oyuncuya büyük bir etki bıraktı hem de joel oyun başında ölmeseydi abby oyuna dahil olamazdı ve hikaye çöp olurdur, joel 2. oyunda ana karakter olmadığı için az görmemiz normal, zaten küs olmaları ellienin travması tetikleyen şeylerden birisi ve zaten barışsalardı ellie, joel i çalışırdı o zaman da abby oyuna dahil olamazdı yani oyun hiçbir türlü kötü değil hatta bence 1. oyuna göre neredeyse her konuda daha iyi.

Sorun hikayesi zaten dostum, sen yazılmış olan hikayenin bazı unsurlarını yine hikayeye doğrulatarak anlatıyorsun. Benim sorunum hikayeyle zaten, direkt olarak böyle bir hikaye yazılmamalıydı. 30 saatlik TLOU serüvenimde 10 saatini Abby denilen bir karakterle oynadım, oyunla hiçbir alakası olmayan bir karakterle. Part 3 çıkmayacaksa eğer, Ellie ve Joel'in aşıya ulaşma hikayelerini dinlemeliydik. Yok Part 3'e böyle bir şeyi sakladılarsa da 2'de Joel'i öldürmenin bir manası yoktu. Oyun süresi zaten iki oyunun ana hikayeden ilerlersen 30 saat. Onda da serinin ana karakterini 10 saat gösteriyorsun. Olmaz böyle.

Hikayesinde hiçbir sorun yok? İntikam konusunu ele alarak gayet felsefik bir hikaye sunuyor bunda kötü denilebilecek bir şey yok, abby ile oynaman oyunu kötü yapmaz ve abbynin nasıl oyunla alakası yok? Umarım TLOU2'nin hikayesini kötüleyip TLOU1'i övmezsin çünkü part 1 tamamen klişe zombi hikayesine sahip ve 2. oyuna göre kat kat daha iyi, joel haksız olduğu için ölmesi gayet doğal, joel serinin ana karakteri falan değil sadece ikonik bir karakter.

TLOU bana Ellie ve Joel'in hikayesi olarak sunuldu, dolayısıyla serinin çoğunu onlarla oynamak istemem kadar doğal bir şey yok dostum. İntikam iyiymiş kötüymüş, aaa mesaj çok güzelmiş, ilgilenmiyorum ben bunlarla. Bana ikisi karakteri de beraber senaryoyla ver, o şekilde anlat intikamın nasıl olduğunu. Ya da hiç değilse oyunun sonunda bu kız nereye gitti onu söyle. Kötü son yapacağız, insanların aklında kalacak diye milletin bağ kurduğu karakterleri çar çur etmeye gerek yok. Her oyunun kötü sonla bitmesine de gerek yok. Yaz bir senaryo, onca badireden sonra bağışıklığı olan biri çıksın ortaya, gönüllü olsun. Dünya kurtulsun, Ellie ve Joel'de ailesiyle beraber mutlu mesut yaşasın Jackson'da. Veya sadece ikinci yazdığımı yap, çok öldürmek istersen Part 3'te yine öldür. Part 3'ün çıkacağı kesinleşmiş ve yazarın da hikayeyi yarım hissediyorum demesine rağmen Joel'i daha oyunun ikinci kısmında öldürmenin ne alemi var? Hikaye kendi içerisinde tutarlı olabilir, ben bu hikayeyi beğenmiyorum. Kaldı ki tutarlı da değil. Oyunun sonunda bir sözel hesaplaşma bile yok. Birbirlerine öldürmek için gidiyorlar, sonra affediyorlar. Bütün oyun bu. Part 2 bütün duyguları bana yediriyor ve oyun birincisinden daha iyi, evet. Fakat birinci kısımdaki baba-kız ilişkisini gayet seviyor ve ikinci oyunda da bunu görmek istiyordum. Daha oyunun başında adamın yere yığılmasını değil.

Senin oynamak istemen ile hikayenin kalitesi arasında hiçbir bağlantı yok abby yi sevmeyebilirsin ama sırf sevdiğin karakter öldü diye de hikaye veya finale kötü diyemezsin, eğer iki karakter de yaşasaydı tam olarak nasıl bir intikam izleyecektik? Joel ölmediği için mantıken ellienin intikam alacak bir şeyi olmaz eğer abby intikam alsın dersende o zaman oyun tamamen değişir ve kaliteli bir hikayeden tamamen çöp bir Hikaye'ye döner TLOU2'nin kaliteli olmasındaki en büyük sebep oyuncuları dinleyip oyunu çöp etmek yerine büyük bir nefret toplayıp kaliteli bir oyun yapmaları, eğer abby yi diyorsan zaten 3. oyunda nereye gittiklerini söylerler, yani sırf oyuncular mutlu olacak diye ana konudan çıkıp oyunu çöp etmelerini mi bekliyorsun? Eğer bağışıklığı olan yeni birisi çıksaydı yine tamamen çöp olurdu, eğer joel part 2 de ölmeseydi abby oyuna giriş yapamazdı abby oyuna giriş yapamazsa oyun olmaz o zaman part 3 de olmaz yani senin dediğin oyun part 1 ile bitsin ama bu da tamamen saçma olurdu. Tamamen tutarlı bir hikaye şu ana kadar söylediklerinin hepsi çok saçma senin istediğin joel ve ellie yaptıkları onca şeyden sonra mutlu mesut evcilik oynasın kimse de onlara karışmasın, dediğim gibi birbirlerini öldürselerdi saçma olurdu çünkü oyunun ana konusundan çıkarlardı ve ellie de öldürdüğü zaman hiçbir şeyin değişmeyeceğini bildiği için öldürmedi yani TLOU2 her konuda kaliteli bir oyun özellikle 1. oyuna göre çok daha iyi.

Güzel dostum, ben zaten intikam hikayesi görmek istemiyorum, anlatamıyor muyum derdimi acaba? Gayet subjektif bir şey söylüyorum ayrıca, bana kötü gelen sana iyi gelebilir. Beğenmişsin hikayeyi, ne güzel. Ben sevmedim. Çünkü ben, Joel'in yaşadığı ve Ellie'yi de 5 parmaklı görmek istiyorum. Bu benim tercihim, ben böyle istiyorum. Oyun benim dediğimi yapar yapmaz, kendince bir hikaye yazmışlar, ellerine sağlık, her türlü duygu vardı içinde. Ama netice olarak ben sevmedim. Senin arkadaşların ölüyor, baban ölüyor falan. Onun için intikam istiyorsun gidiyorsun, sonra yapamıyorsun. Çünkü intikam kötüymüş. Vay be, ne hikaye ama. Birinci oyunun basit bir NPC'sinden hikaye yazacaklarına hem baş karakterlerin yaşadığı hem de daha keyifli ve güzel bir senaryo yazılabilirdi çok rahat. İntikam teması da işlenirdi, alttan istediğin mesajı da verirdin. Oyun fanlarının olduğu yerde bir şey yazmak, bir şeyi eleştirmek gerçekten zor vallahi.

Görmek istemeyebilirsin veya sevmiyor da olabilirsin ama rezalet de diyemezsin ve aynı şekilde hala hikayeyi kötülüyorsun senin mantığın ile her oyunun hikayesi çok basit Detroit de robotları köleleştiriyorlar sonrasında robotlar isyan çıkarıyor bu kadar RDR2 de klasik hırsızlık yapan kovboylarsınız böyle düşünürsen hiçbir hikayeyi beğenmezsin. Eğer senin dediğin gibi joel in mutlu mesut yaşadığı bir hikaye yazsalardı daha kötü olurdu. Dediğin şeyi kendin kanıtlıyorsan sırf joel i çok seviyorsun diye abby yi ve oyunu kötülüyorsun ama aynı zamanda dediklerini destekleyen bir şey söyleyemiyorsun en başta oyun bana göre kötü deseydin hiçbir sıkıntı yoktu ama gelip de oyun rezalet dersen mantıken insanlar sana doğrusunu anlatır sen istediğin kadar kabullenme ama TLOU2 gelmiş geçmiş en iyi oyunlardan birisi ve abby de yaptıklarında tamamen haklı.

TLOU 2 hikayesi kötü mükemmel bir oyun dostum. Ayrıca her şeye bana göre diye eklememe gerek yok. Ben söylüyorsam bana göredir o zaten. Basit bir oyun hakkında satırlarca tartıştığımıza inanamıyorum gerçekten, ben oyunu sevdim, hikayeyi sevmedim. Oyundan keyif aldım ama hikayenin böyle olmasını sindiremedim. Hiç oynamayıp böyle bittiğini bilmemek ve part 1 ile kalmak beni tatmin ederdi. Part 3 çıkarsa ve bir şekilde bu hikayeyi eski haline çevirirler, düzeltirlerse de sevinirim. Nasıl olacağını bilmem ama sağlam bir hikaye yazabilirler.

Hikayesi de mükemmel, hayır eklemen lazım, zaten bu platformun amacı bu? Birisi bir şey yazar diğerleri tartışır, zaten sağlam bir hikayesi var yani ortada düzeltilecek bir şey yok ama muhtemelen 3. oyunda batıracaklar.

Tamam o halde. Ne diyebilirim ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…