Merhaba, bugün sizlere kendi The Walking Dead 2 incelememi sunacağım.
Spoiler yoktur kendi fikrime göre hazırladım.
The Walking Dead 2:
Hikaye: The Walking Dead 1'in devamı olan The Walking Dead 2, önceki oyuna göre daha aksiyon dolu ve bana göre en favori olan oyun. Çok güzel bir drama ve aksiyon hikayesi var. Bu oyunda Clem ile devam ediyoruz (Clementine).
Grafik: Önceki oyunla aynı, bana göre grafikler harbiden çok gelişmiş diyebileceğim bir an olmadı. O yüzden burada değişen bir şey yok açıkçası.
Seçimler: Buradaki seçimler, önceki oyuna göre daha güzel ve daha zorlayıcı, hatta daha stresli bir hale gelmiş. Ancak yine de Telltale amca, bu seçimlerin oyunun sonunu ve karakterlerin kaderini değiştirmesine izin vermemiş. Ama dediğim gibi, seçimler daha üzücü ve aksiyon dolu bir şekle büründü. Yani burada yine sadece cutscene'ler (ara sahneler) değişiyor, her zamanki gibi.
Karakterler: Bu oyunda, önceki oyuna göre daha az karakter var; toplamda 17 karakter (ana karakter dahil) ve 17 yan karakter bulunuyor. Burada karakterler daha derin bir hikayeye sahip. Ayrıca, bu oyunla birlikte 400 Days adlı DLC karakterleri de yer alıyor ve bu karakterlerle alakalı daha fazla bilgi edinme şansımız oluyor. Açıkçası ben bu DLC'leri hiç oynamadım çünkü pahalı buldum ve gerekli görmedim. Bu arada karakterlerle tanışın ve onlarla bağ kurun; çünkü her biri farklı bir hikaye sunuyor ve duygusal anlamda oldukça etkileyici bir deneyim sağlıyor.
Öneriler:
1-Bu kulağa garip gelebilir, ama oyunu güneşli havada oynamayın. Oyun daha fazla atmosfer gerektiren bir yapıya sahip, bu yüzden gece ya da akşam saatlerinde oynamak çok daha etkileyici olacaktır. Bu şekilde tadını daha iyi alabilirsiniz.
Eksiler:
1-Seçimlerin oyunun sonunu etkilememesi
2-Türkçe dil desteğin olmaması
Sakın Yapmamanız Gerekenler:
- Speedrun yapmayın: Oyunu hızla geçmeye çalışmayın. Karakterlerle tanışın, dünyayı keşfedin ve hikayenin tadını çıkarın. Bu oyun, her anıyla keyif verici bir deneyim sunuyor.
- Olaylar yavaş ilerliyor diye sıkılıp oyunu silmeyin: Sabırlı olun ve olayların gelişmesini bekleyin. Başlangıçta yavaş bir tempo olabilir ama sonunda buna değdiğini göreceksiniz.
- Oyunu bitirdikten sonra hemen silmeyin: Üçüncü oyun, ikinci oyunun save dosyasını alıp devam ediyor. Bu yüzden, oyununuzu kaybetmemek için dikkatli olun ve ilerlemenizi koruyun.
İncelemem bu kadardı umarım beğenirsiniz.
Bu arada bu inceleme önceki incelememin devamı gibi bir şey o yüzden önceki incelememi gözden geçirmenizi öneririm.