The Walking Dead oynarken sistem kitleniyor ve yeniden başlatıyor

BigBosssnake9

Hectopat
Katılım
22 Ağustos 2019
Mesajlar
7
Arkadaşlar, öncelikle yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim.

Arkadaşlar ben daha öncede böyle bir konu açmıştım güç kaynağını değiştirince sorun çözülmüştü.
Fakat bu sıralar bu olay tekrar başladı ama tek bir şekilde. Oyun oynarken görüntü gidiyor, oyun takılma sesi geliyor ve PC kendini resetliyor.

Tamirciye gönderdiğimde ekran kartında ufak hasarlar varmış. Kendisi bunları tamir etti ve sistem sorunsuz diyerek yolladı.
Garip olan şey ise ekran kartı arızalıyken bu durumun yaşanmadığı oyunda yaşanmaya başladı sıcaklık sorunu yok değerler ekran kartı içi 75-87 derece işlemci için 40-43 derece. Ve ekran kartını teste soktuğumda bazen kolay testlerde olurken zorlayıcı testlerde olmuyor. Oyunun ismi The Walking Dead: The final season ayarlar: 1440x900 orta ayarlar.
Sistemim:
  • anakart: Foxconn A74ML(-K) v3.0.
  • işlemci: AMD Athlon II X2 220 2.8GHz.
  • ekran kartı: ASUS DF series (DirectCU ıı) GTX 760 2 GB DDR5.
  • RAM: Adata 2x2GB DDR3 1333MHz.
  • HDD: Segate Barracuda 7200.12 500GB.
PSU: Rampage 600W 80+bronz.

Bunlar da dump dosyalarım: 102919-13140-01.dmp
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kendinizde belirtmişsiniz ekran kartı tamir gördü diye. Tamir ettiği yerdeki lehim vb. düşmüş olabilir. Tekrar götürün yine lehimlesin ama bu ekran kartı tamirleri pek sağlıklı değil anlık çalışsada sonra lehim atması olunca tekrarlıyor.
 
Arkadaşlar aranızda yetenekli olanlar dump dosyasını inceleyebilirmi çünkü tamirciden geldikten sonra bu dosyaları olusturmaya başladı pc. Bundan önce olusturmuyordu. Olay görüntileyicisine baktığımda kernel power 41-63 hatası geçmiş. İnternette buldugum butun yontemleri denedim ancak hiçbiri sonuç vermedi. Belki dump dosyası daha detaylı bilgi sağlıyordur. Şimdiden teşekkürler.
Arkadaşlar ben bütün dump dosyalarını incelediğimde bugcheck=124 Probably caused by : AuthenticAMD ,
FAILURE_ID_HASH_STRING: km:0x124_authenticamd_processor_bus_prv
DEFAULT_BUCKET_ID: WIN8_DRIVER_FAULT

Bu değerleri gördüm. İnternette biraz araştırdım ve sorunun işlemciden olabileceğini düşünüyorum.
Ancak bu forumdaki bilgili ve tecrübeli arkadaşlardan da teyit etmek istiyorum. Bilgili arkadaşlar cevap verirlerse mutlu olurum.

Birde pc de sfc /scannow komutunu çalıştırdığımda şöyle bir sonuç verdi: Trusted Installer is shutting down because: SHUTDOWN_REASON_AUTOSTOP
Bunun ne olduğunu anlayamadım bu konudada beni bilgilendirirseniz çok sevinirim.
 
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…