The Walking Dead vs Breaking Bad

Çok güzel açıklama. Ben Breaking Bad'i ilk izlediğimde başta sıkılıp bırakmıştım. Ama yıllar sonra tekrar izlemek için oturduğumda günde bir sezon izleyerek bitirdim. Yavaş başlar ama hikayeyi o kadar güzel inşaa eder ki bir yerden sonra izlemeden duramazsın. TWD'de ise tam tersi. Çok güzel başlar, ilk birkaç sezon soluksuz izlenir ama sonlara doğru sadece çıkarılmak için çıkarılmış bölümler izleyiciyi sıkar. İkisi de izlenmesi gereken diziler ama TWD güzel bir dizi olarak kalmıyor insanın aklında. Ben olsam Breaking Bad + Better Call Saul yapardım. BCS'nin de BB'den geri kalır hiçbir yanı yok. Birlikte 11 sezonluk enfes bir hikaye.

İkisini de izledim, ağır bir Breaking Bad fanıyım. Breaking bad'in en iyi dizi olduğunu ve bu diziden daha iyi bir dizinin gelecekte de çekilemeyeceğini düşünüyorum.
Ama TWD ilk bölümlerde daha çok saracaktır. Fakat bir süre sonra ben sıkılmıştım, batmıştı.
Breaking Bad de beni ilk bölümlerde sarmıştı. Fakat önerdiğim bazı arkadaşlarımı daha ilerleyen bölümlerde sarmıştı.

Ve diziyi önerdiğim ve beğenmeyen bir arkadaşım yok. Hatta önerirken, ileride gelip bana teşekkür edersin, dediğimde gülüyorlardı. Hepsi de gelip teşekkür etti

Breaking Bad harikadır, TWD izlemedim izlemeyi de düşünmüyorum, kime sorsam şuradan sonra baydı bıraktım diyor. Konudaki mesajlar da bunu doğruluyor, bırakacağım diziye neden başlayayım? Breaking Bad izleyin geç kalmayın.

2 yıl geçmiş yorumu yapalı. TWD'yi 6. sezonda bıraktım. İlk sezonlar güzeldi ama 6'dan sonra zaman kaybı hissettiğim için dorukta bıraktım.

TWD'de de karakter gelişimleri güzel işlenmiş ama Breaking Bad sever olarak BB'nin yanında amatör bir iş olarak kalıyor. Rick'in ve bazı karakterlerin geçirdiği karakter değişimi güzel olsa da bir WW'nin, Jesse'nin, Saul'un, hatta Jr'nin karakter değişimi bile çok çok üst düzeyde kalıyor ona kıyasla.

BB evreni öyle güzel işlendi ki BCS izlerken BB'den bildiğimiz bazı olaylar bile seyir zevkimizi düşürmüyor.

Hiç fark etmemişim 2 yıl önceki konu olduğunu . BCS izlerken ilerde neler olacağını bilmek ayrı bir güzellik katıyor hatta. Seriye yeni başlayan biri Jimmy'nin karakter gelişimini izlerken sıkılabilir onca avukatlık şeylerinden fakat BB izleyen biri Jimmy'nin avukatlık maceralarını değil Jimmy'nin Saul'a dönüşümünü izlemiş oluyor. Gerçekten hayran kaldım.

BB 5 hızında başlıyorsa, BCS 2 hızında falan başlıyor. Avukatlık olaylarını mecbur işlemek zorundalardı çünkü Jimmy'nin, Saul'a dönüşümünde geçen süre dahil, Howard, Kim ve Chuck meselelerindeki detaylar için çok önemliydi. Bir kartel sahneleri kadar kimseyi heyecanlandırmıyor ama ilk sezondaki önemsiz olayları dahi bir şekilde bağladıklarında tatmin olup bölümü bitiriyorsun.

BCS daha öncesini anlatıyor ama bence de BB + El Camino + BCS izlenmeli.

Büyük konuşmayayım ama Vince Gilligan ve ekibi daha üst bir şey yapmadığı sürece favori dizim değişmeyecek gibi. İlk sezonu da beğenmiş biri olarak ilk sezonuna göre BB yargılanmamalı. 3'ü bitirdikten sonra beğenmeyen bırakabilir.

Son düzenleme:

Ben Breaking Bad'in ilk 3 sezonunu izleyip bıraktım. O 3 sezonuda ne yalan söyleyeyim zorla izledim. 9.5 IMDb puanı almış bir diziyi sevemiyor olamazdım ama sonradan dayanamadım ve kapattım. Sanırım işlediği konuyu sevemedim emin değilim. Ama sevenlere saygım sonsuz. Şahsen ben The Walking Dead'in daha iyi olduğunu düşünüyorum (son iki sezon hariç). Özellikle Rick, Daryl ve Carl'ın karakter dönüşümleri çok iyi yansıtılıyor ve ben Breaking Bad'in senaristlerine göre The Walking Dead'in senaristlerini daha cesur buluyorum (sevilen karakterler kolayca ölebiliyor). Ama Breaking Bad de güzeldir belki ileride geri dönerim ama dönmek istedikçe aklıma Skyler geliyor ve vazgeçiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…