The Witcher 1 ve 2 oynanır mı?

woodythepecker

Picopat
Daha fazla  
The Witcher serisinin tüm oyunlarına sahibim. Üçüncü oyunu oynamak istiyorum ancak seri olduğu için öncesinde 1 ve 2'yi oynamadan onu oynamak istemedim. Düşünceleriniz nelerdir?

Sizin kendi keyfinize göre hocam ama eski oyun olduğu için kalite düşük olur ve arkadaşın dediği gibi.

The Witcher serisinin tüm oyunlarına sahibim. Üçüncü oyunu oynamak istiyorum ancak seri olduğu için öncesinde 1 ve 2'yi oynamadan onu oynamak istemedim. Düşünceleriniz nelerdir?
Eski oyunlarla aranız iyi ise Witcher 1 iyi kötü oynattırır, en sıkıntı durumu haritada durmadan yürümek sanırım. Kombat kısmı ise çok eski ve yeni oyunlar gibi akıcı değil ama katlanabilene.

2. oyun ise çok daha oynaması uygun sayılır. Dövüş mekanikleri gayet akıcı ve animasyon dolu. Tek bir seçim ile oyunun bir bölümünü değiştirebileceğiniz cinsten şeyleri var ve ham bir Witcher 3 hissi veriyor. Kütük yanları var ama oynanabilir. Zıplama gibi şeylerin olmaması ve klavye/mouse'un arayüzde zor olması sıkıntı.
Gamepad varsa iyi bir deneyim sunar.

Peki hikaye açısından oynamak gerekli midir?

Peki hikaye açısından oynamak gerekli midir?
Witcher 1'in hikayesini bilmiyorum pek ama karakterleri tanımak için güzel bir oyun. Özellikle klasik Witcher ailemizi ve en yakın dostlarımızı tanıdığımız bir oyun.

Witcher 2 ise 3. oyundaki cadı avının nasıl başladığını ve bir çok karakteri tanıtıyor. 3. oyundaki Radovid isimli kralı ve onunla bağlantılı tüm karakteri tanıtıyor, kişiliklerini ve geçmişlerinide.
Ayrıca Triss karakterinide daha anlamlı yapmakta. Ana karakterimiz Geralt ilk iki oyunda hafızası olmadığı için tüm evren ve karakterler tekrar tanışıyorlar.

Ekstra olarak ise Witcher 1 ve 2'de hiç olmayan birde ismi arada geçen ama Witcher 3'ün en önemli iki karakteri olan Yennefer ve Ciri'nin geçmişi ve kişiliği, Geralt ile anıları için kitapları okumanız lazım. Aksi taktirde ikiside sizin için yabancı ve anlamsız gelir ilk başta ve Geralt'ın onlara karşı tutumuda empatisiz kalır.
Witcher 3'te sık sıkta kitaplara gönderme yapıyor ve fazlaca kitapta gördüğümüz tiplemeler var, Witcher 3'te. Gwent kartları olarakta Witcher 2 karakterleri var komple.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yardımlarınız için teşekkürler hocam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…