Çözüldü The Witcher 2 0xc000007b hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 10

mablung

Zeptopat
Katılım
14 Eylül 2022
Mesajlar
9
Yer
Bursa
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba, eksik DLL dosyalarını elimden geldiğince tamamladım ancak hata vermeye devam ediyor. Hata raporunu inceleyip yardımcı olabilir misiniz?
 
Çözüm

Kendi sistemimde SysWoW64 içinden alıp yükledim. Bunu yalnızca SysWow64 içine atın kalanına hiç ellemeyin bile. Bakalım bu defa ne çökecek


Oyun artık hata penceresi çıkarmıyor mu yani? Önceden hata ekranı çıkıyor muydu?

Son attığınız logfile için de alttakileri yapın.

Kaldırın:
C:\Windows\SysWOW64\msvcp100.dll C:\Windows\SysWOW64\msvcr100.dll

Kurun:
Not: 2010 Redist paketi daha önce kuruluysa kaldırıp DLL'leri silin ve paketi öyle kurun.
 
Oyunu ilk kez kurduğumda launcher.exe hata verdi. Hataya çözüm bulamayınca witcher2.exe'den çalıştırmayı denedim witcher2.exe de hata verdi. Bir forumda configurator.exe'den oyunun dil ayarlarını değiştirdiğimizde sorunun çözüldüğünü okudum. Denemek için configurator.exe'yi çalıştırdım, o da aynı hatayı verdi. Burada yaptığımız işlemlerle configurator.exe hata vermiyor açılıyor ancak dil ve grafik ayarlarını değiştirsem de bir işe yaramadı. Launcher.exe ve witcher2.exe hata vermeye devam ediyor.

En son belirttiğiniz DLL'leri sildim ve kurulumu yaptım. Hata vermeye devam ediyor. Launcher.exe için Process Monitor raporu, witcher2.exe için Process Monitor raporu.
 
Kaldırabildiğinizi kaldırın:
C:\Windows\SysWOW64\wbem\mfc100u.dll C:\Windows\SysWOW64\mfc100u.dll

Kurun:
Önceki mesajımda dediğim silip kurma mevzusu hâlâ geçerli. Setup dosyasını silmediyseniz direkt önceden indirdiğiniz 2010 paketini kurabilirsiniz.

Ek olarak C:\Windows\SysWOW64\XInput9_1_0.dll DLL'ini kaldırıp DirectX aracını tekrar kaldırıp kurun. İyice yaklaşıyor olmalıyız çözüme
 
Visual C++ 2010 x64 Redistributable sildim sonra mfc100u.dll'leri sildim. Paketi geri yükledim.

XInput9_1_0.dll sildim. DirectX aracını kaldıramadım. Yeniden yüklemek istediğimde de son süreme sahip olduğumu yüklemenin gerek olmadığını söylüyor. Oyunu çalıştırdığımda XInput9_1_0.dll yok hatası verdi. Ben de elle SysWOW64 dosyasına attım. DirectX aracını nasıl kaldırabilirim?

Process Monitor raporu
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Öncelikle anlaşalım lütfen artık elle DLL atmayı bırakın, sisteme zarardan başka hiçbir şey getirmiyor. Sonrasında da aracı çalıştırın, eksik DLL'i tespit edip kendisi direkt kuracaktır. Elle DLL atmadan attığınızı silip kurulumu yapın bu sorun da çözülmeli. Sonucu bekliyorum yine.
 
Tamam artık elle atmıyorum. DLL'yi sildim. Aracı çalıştırdım. Eksiği tespit etmiyor. Önceki mesajımda belirttiğim gibi kurulum sonunda şu mesajı veriyor araç.
" DirectX setup has determined that a newer or equivalent version of DirectX has been installed already. No installation is necessary."
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Kendi sistemimde SysWoW64 içinden alıp yükledim. Bunu yalnızca SysWow64 içine atın kalanına hiç ellemeyin bile. Bakalım bu defa ne çökecek

 
Çözüm
Yolladığınız DLL'yi SysWoW64 içine attım.

Process Monitor raporu

@Enes3078 yolladığınız DLL'yi attıktan sonra Visual C++ 2010 paketlerini yeniden silip kurdum. Oyun çalışıyor açıldı efendim. Yardımlarınız için teşekkür ederim.
 
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…