The Witcher 2: Assassin's of Kings Enhanced Edition'un hikayesi başka bir oyunla bağlı mı?

thericowolf

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, uzun zaman önce indirimdeyken Witcher 2 almıştım şimdi aklıma geldi. Hikayesine başlanır mı Witcher 1 ile alakası var mı?

Bir de bende Hitman absolotion ve GTA4'te var hangisi daha çok sarar.

Son düzenleme:
Merhaba, uzun zaman önce indirimdeyken Witcher 2 almıştım şimdi aklıma geldi. Hikayesine başlanır mı Witcher 1 ile alakası var mı?

Oynarsınız ama birkaç şey bağlantılı birinci oyundan başlarsanız daha iyi olur. YouTube'dan 1. oyunun hikayesini dinleyip öylede başlayabilirsiniz ancak bence oynayıp geçin. 1 ve 2. oyun arasındaki fark çok belli oluyor ve 2. oyundan aldığınız keyif artıyor bence.

Witcher 1'le alakası var, devamı niteliğinde. 1'i oynamadan direkt 2'den başlamak istiyorsanız, hikaye açısından...
ana karakterin 1'in başında hafızasını kaybettiğini , hâlâ daha tam olarak geri kazanamadığını ve çoğu şeyi hatırlamadığını, 2'nin başındaki durumun içerisine 1'in sonunda kralın hayatını kurtararak geldiğini, ileride karşınıza çıkacak ozan ve cücenin ana karakterin çok eski dostları olduğunu, "Witcher"'ların da alabildiğine yetenekli, yaratık avcılığı yaparak geçinen, mutant oldukları için hor görülen/dışlanılan bi' grup olduğunu...
bilseniz çoğunlukla yeter.

Onun dışında "hangisi daha çok sarar" bayağı göreceli bi' mevzu. Hitman gibi "sandbox" mantığında oyunlar bana pek hitap etmediği için ya direkt hiç oynamazdım ya da en son oynardım mesela.

Witcher 2'yle GTA 4 arasında da önce Witcher'ı, sonra GTA 4'ü oynardım.
GTA, daha uzun soluklu, açık dünya ve modern olduğu için (bence) Witcher'dan GTA'ya geçmek, GTA'dan Witcher'a geçmek kadar farklı olmaz/hissettirmez.

Son düzenleme:

Witcher 2'in değerini birde Witcher 3 oynadığınız zaman daha iyi anlıyorsunuz. Ayrıca oyunda oyunun bölüm tasarımını komple değiştiren bir tane seçim var. Seçim Witcher 3 için çok kritik değil ama yaşayacağınız olaylar bakımından 2 farklı pencere oluyor.
İkisinide seçip, bitirin derim. (Yan görevler ile beraber 50 saat sürüyor.)

Diğer konuya gelirsek: Hitman Absolution, serideki açık dünyası bulunmayan oyun. Daha çok Max Payne 3 oynar gibi aksiyona girebiliyorsunuz ve düz ilerliyor.
GTA 4'ten biraz daha taze hissettirebileceği için sonrasında oynayın derim ama hikaye olarak bariz daha zayıf.

Witcher 2 ise zaten RPG aksiyon, alakası bile yok.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı