Merak ettiğim şuydu: Mesela, oyunda yardımcı olması için bir kılıç almak istiyorum, bu sadece Blood and Wine'da var; bunu almam oyunu devam ettirmemde sorun olur mu mesela?
Olmaz. Blood and Wine'a başlayıp, istediğiniz itemi aldıktan sonra herhangi bi' hızlı seyahat tabelasından ana oyuna dönebilirsiniz, o sıkıntı değil.
Ama bence uğraşmayın. Ha şimdi almışsınız, ha DLC'yi oynarken. BaW yeterince uzun olduğu için DLC'de almış olmanın (yani ana oyunda kullanamamış olmanın) eksikliğini hissetmezsiniz.
Onun dışında seviyeniz kaç bilmiyorum ama her hâlükârda BaW'ı oynayabileceğinizi sanmıyorum.
Düşmanlar seviyenizin çok üstünde, hatta "kırmızı kurukafa" olacaklar büyük ihtimalle. Öyle olduğu için de önünüze çıkan her şeyden tek yiyecek, vaktinizden yiyeceksiniz.
Çok istiyorsanız ileride ana oyun + HoS + BaW'ı bitirdiğiniz kaydınızla NG+ yaparak o zamana kadar kastığınız seviyeniz, karakter gelişiminiz ve ekipmanınızla oyuna tekrardan başlayabilirsiniz.
Bu zamana kadar sadece Dead Cells DLC'lerini aldım, bu DLC'ler oyunla birleşiyordu. Böyle mi, yoksa direkt ek oyun modu gibi mi?
Dediğim gibi, DLC'ler kuruluysa ana oyuna dahildir. Ana oyun kaydınızla seviyeniz yettiğinde DLC'leri oynayabilir
ya da isterseniz ana menüden "Sadece Hearts of Stone" - "Sadece Blood and Wine" seçenekleriyle DLC'leri tek başına oynayabilirsiniz.
"Sadece" seçenekleriyle DLC'leri oynamayı seçtiğinizde oyunun verdiği çok da iyi olmayan hazır bir karakter ilerlemesiyle oynadığınız için (bence) iyi olmaz, değmez.
Yani oyunu oynarken halihazırda bu görevleri seviyem düşük olduğunda da istediğimde yapabilirim? Sadece yapmak beni zorlar, o yüzden kontrat ve yan görev gibi istediğimde yapabileceğim şeyler olarak geçiyor?
Pek sayılmaz. İlk başta da dediğim gibi, seviyeniz düşükse her şey size tek atar. Yeterince uğraşırsanız aşamayacağınız bi' şey değil ama uğraştığınıza değecek bi' mevzu da değil. Gereksiz zorlandığınız, vakit harcadığınızla kalırsınız.
NG+ ne tam anlamadım, daha çok açar mısınız?
Yeni Oyun+. Ya DLC'ler gibi oyuna kendiliğinden dahildir ya da değilse de mağaza sayfasından ücretsiz olarak alıp, yükleyerek açabilirsiniz.
@EsatYildiz_44
Oyunda ana hikayeyi ilk defa bitirdikten sonra mevcut ilerlemeniz yani seviyeniz, ekipmanınız, yetenek gelişiminiz, güçlendirmeleriniz ve paranızla oyuna sıfırdan başlamanıza olanak sağlıyor. Ama açılır açılmaz atlamak yerine ana oyunu ve DLC'leri olabildiğince her şeyiyle bitirdikten sonra yapmanız daha iyi olur.