The Witcher 3 DLC'ler save dosyasına dahil edilir mi?

EsatYildiz_44

Picopat
Daha fazla  
The Witcher 3'e başladım 50 saatteyim %30'u bitti oyunun DLC'leri complate Edition'la aldım DLC mantığı tam nasıl işliyor? Kendi saveme dahil edebilir miyim, dahil edersem de DLC'lerin ikisini de aynı anda aktive edebilir miyim? Bazı kişiler hearth of stoneden başla demişler ama Blood and Wine'de çok güzel kılıçlar ve mekanikler var nasıl işliyor DLC sistemi?

Eğer oyun ortasında bir DLC bitirirsen o DLC'den gelen öğeler sende kalmaya devam eder. Mesela tecrübe puanı veya kılıç gibi. Ayrıca Hearts of Stone'un sonunda Gaunter'a spesifik bir soru sorarsan ana oyunun sonu ile ilgili bir ipucu alabilirsin. Tabii DLC'ler daha yüksek seviye istiyor haberin olsun.

DLC'leri oyunun ortasında alabilir/kurabilir/aktif edebilirsiniz, fark etmez ve bi' şey olmaz. Ana oyun kaydınızla DLC'leri oynayabilirsiniz. DLC'ler kuruluysa da büyük ihtimalle mevcut kaydınıza dahillerdir, olmamaları için bi' sebep yok nasılsa.

DLC'leri başlatan görevler, görev listenizde Hearts of Stone'un mavi "Kötülüğün İlk Yumuşak Dokunuşları" (Evil's Soft First Touches) ve Blood and Wine'ın kırmızı renkli "Elçiler, Sakiler" (Envoys, Wineboys) görevleri.
Ana oyunu bitirdikten sonra 34 - 35 seviye hâlinizle önce HoS'a, ana oyun ve HoS'u bitirdikten sonra 39 - 40 seviyelik hâlinizle de BaW'a başlamanız en iyisi olur.

Son düzenleme:
DLC'leri oyunun ortasında alabilir/kurabilir/aktif edebilirsiniz, fark etmez ve bi' şey olmaz. Ana oyun kaydınızla DLC'leri oynayabilirsiniz. DLC'ler kuruluysa da büyük ihtimalle mevcut kaydınıza dahillerdir, olmamaları için bi' sebep yok nasılsa.

DLC'leri başlatan görevler, görev listenizde Hearts of Stone'un mavi "kötülüğün ilk yumuşak dokunuşları" (evil's soft first touches) ve Blood and Wine'ın kırmızı renkli "elçiler, sakiler" (envoys, wineboys) görevleri.
Ana oyunu bitirdikten sonra 34 - 35 seviye hâlinizle önce Hos'a, ana oyun ve Hos'u bitirdikten sonra 39 - 40 seviyelik hâlinizle de Baw'a başlamanız en iyisi olur.

Aslında ilk olarak oyunu almıştım DLC'leri umursamamıştım hep boş içerikler olarak görmüştüm ama Witcher'e başlayınca böyle olmadığını anladım ne zaman bir video izlesem bir şeye baksam DLC'lerde olduğunu fark ettim o yüzden complute Edition aldım merak ettiğim şuydu mesela oyunda yardımcı olması için bir kılıç almak istiyorum bu sadece blood and Wine'de var mesela bunu almam oyunu devam ettirmemde sorun olur mu bu zamana kadar sadece Dead Cells DLC'lerini aldım bu DLC'ler oyunla birleşiyordu böyle mi yoksa direk ek oyun modu gibi mi?

Eğer oyun ortasında bir DLC bitirirsen o DLC'den gelen öğeler sende kalmaya devam eder. Mesela tecrübe puanı veya kılıç gibi. Ayrıca Hearts of Stone'un sonunda Gaunter'a spesifik bir soru sorarsan ana oyunun sonu ile ilgili bir ipucu alabilirsin. Tabii DLC'ler daha yüksek seviye istiyor haberin olsun.

Yani oyunu oynarken halihazırda bu görevleri seviyem düşük olduğundada istediğimde yapabilirim sadece yapmak beni zorlar o yüzden kontrat ve yan görev gibi istediğinde yapabileceğin şeyler olarak geçiyor.

Ayrıca oyunu oynama süremi arttırmak için ne yapabilirim cidden çok sevdim ama çabuk bitecek gibi çok hızlı ilerliyor ana görev yapmak istemiyorum o yüzden velen ve novigarddaki tüm soru işaretlerine gittim DLC alma amacımda aslında bu oyun süremi uzatmaktı daha ne yapabilirim bilmiyorum kontratlar bitti yan görevler bitti karşıma yenileri çıkmıyor ileride yenileri çıkar mı 25 seviyeyim 50 saatteyim ana görev yapmaya zorluyor oyun beni resmen daha ne kadar uzatabilirim oyun süresini.

Son düzenleme:
Aslında ilk olarak oyunu almıştım DLC'leri umursamamıştım hep boş içerikler olarak görmüştüm ama Witcher'e başlayınca böyle olmadığını anladım ne zaman bir video izlesem bir şeye baksam DLC'lerde olduğunu fark ettim o yüzden complute Edition aldım merak ettiğim şuydu mesela oyunda yardımcı olması için bir kılıç almak istiyorum bu sadece blood and Wine'de var mesela bunu almam oyunu devam ettirmemde sorun olur mu bu zamana kadar sadece Dead Cells DLC'lerini aldım bu DLC'ler oyunla birleşiyordu böyle mi yoksa direk ek oyun modu gibi mi?

Yani oyunu oynarken halihazırda bu görevleri seviyem düşük olduğundada istediğimde yapabilirim sadece yapmak beni zorlar o yüzden kontrat ve yan görev gibi istediğinde yapabileceğin şeyler olarak geçiyor.

Ayrıca oyunu oynama süremi arttırmak için ne yapabilirim cidden çok sevdim ama çabuk bitecek gibi çok hızlı ilerliyor ana görev yapmak istemiyorum o yüzden velen ve novigarddaki tüm soru işaretlerine gittim DLC alma amacımda aslında bu oyun süremi uzatmaktı daha ne yapabilirim bilmiyorum kontratlar bitti yan görevler bitti karşıma yenileri çıkmıyor ileride yenileri çıkar mı 25 seviyeyim 50 saatteyim ana görev yapmaya zorluyor oyun beni resmen daha ne kadar uzatabilirim oyun süresini.
Eğer çıkan tüm yan görevler bittiyse ana görevden ilerle ileride yenisi çıkar. Ayrıca doğru, DLC'lere kontrat alarak gidiyorsun haritada kırmızı ve maviydi sanırım. Merak etme bitmesine daha çok var oyunun

Eğer çıkan tüm yan görevler bittiyse ana görevden ilerle ileride yenisi çıkar. Ayrıca doğru, DLC'lere kontrat alarak gidiyorsun haritada kırmızı ve maviydi sanırım. Merak etme bitmesine daha çok var oyunun.

İçimi rahatlattığın için sağ ol PS5'im var çok oyun alamıyorum zamanında paramın bol olduğu bir zamanda bir sürü oyun almıştım indirimden bu o oyunlardan sonuncusu o yüzden elimden geldiğince çok oynamak istiyorum RDR2 dede bunu yaptım çok sevmiştim oyunu 250 saatte tüm içerikleri bitirdim.

Merak ettiğim şuydu: Mesela, oyunda yardımcı olması için bir kılıç almak istiyorum, bu sadece Blood and Wine'da var; bunu almam oyunu devam ettirmemde sorun olur mu mesela?
Olmaz. Blood and Wine'a başlayıp, istediğiniz itemi aldıktan sonra herhangi bi' hızlı seyahat tabelasından ana oyuna dönebilirsiniz, o sıkıntı değil.
Ama bence uğraşmayın. Ha şimdi almışsınız, ha DLC'yi oynarken. BaW yeterince uzun olduğu için DLC'de almış olmanın (yani ana oyunda kullanamamış olmanın) eksikliğini hissetmezsiniz.

Onun dışında seviyeniz kaç bilmiyorum ama her hâlükârda BaW'ı oynayabileceğinizi sanmıyorum.
Düşmanlar seviyenizin çok üstünde, hatta "kırmızı kurukafa" olacaklar büyük ihtimalle. Öyle olduğu için de önünüze çıkan her şeyden tek yiyecek, vaktinizden yiyeceksiniz.

Çok istiyorsanız ileride ana oyun + HoS + BaW'ı bitirdiğiniz kaydınızla NG+ yaparak o zamana kadar kastığınız seviyeniz, karakter gelişiminiz ve ekipmanınızla oyuna tekrardan başlayabilirsiniz.
Bu zamana kadar sadece Dead Cells DLC'lerini aldım, bu DLC'ler oyunla birleşiyordu. Böyle mi, yoksa direkt ek oyun modu gibi mi?
Dediğim gibi, DLC'ler kuruluysa ana oyuna dahildir. Ana oyun kaydınızla seviyeniz yettiğinde DLC'leri oynayabilir ya da isterseniz ana menüden "Sadece Hearts of Stone" - "Sadece Blood and Wine" seçenekleriyle DLC'leri tek başına oynayabilirsiniz.
"Sadece" seçenekleriyle DLC'leri oynamayı seçtiğinizde oyunun verdiği çok da iyi olmayan hazır bir karakter ilerlemesiyle oynadığınız için (bence) iyi olmaz, değmez.

Yani oyunu oynarken halihazırda bu görevleri seviyem düşük olduğunda da istediğimde yapabilirim? Sadece yapmak beni zorlar, o yüzden kontrat ve yan görev gibi istediğimde yapabileceğim şeyler olarak geçiyor?
Pek sayılmaz. İlk başta da dediğim gibi, seviyeniz düşükse her şey size tek atar. Yeterince uğraşırsanız aşamayacağınız bi' şey değil ama uğraştığınıza değecek bi' mevzu da değil. Gereksiz zorlandığınız, vakit harcadığınızla kalırsınız.

NG+ ne tam anlamadım, daha çok açar mısınız?
Yeni Oyun+. Ya DLC'ler gibi oyuna kendiliğinden dahildir ya da değilse de mağaza sayfasından ücretsiz olarak alıp, yükleyerek açabilirsiniz.
@EsatYildiz_44
Oyunda ana hikayeyi ilk defa bitirdikten sonra mevcut ilerlemeniz yani seviyeniz, ekipmanınız, yetenek gelişiminiz, güçlendirmeleriniz ve paranızla oyuna sıfırdan başlamanıza olanak sağlıyor. Ama açılır açılmaz atlamak yerine ana oyunu ve DLC'leri olabildiğince her şeyiyle bitirdikten sonra yapmanız daha iyi olur.

Son düzenleme:
Olmaz. Blood and Wine'a başlayıp, istediğiniz itemi aldıktan sonra herhangi bi' hızlı seyahat tabelasından ana oyuna dönebilirsiniz, o sıkıntı değil.
Ama bence uğraşmayın. Ha şimdi almışsınız, ha DLC'yi oynarken. Baw yeterince uzun olduğu için DLC'de almış olmanın (yani ana oyunda kullanamamış olmanın) eksikliğini hissetmezsiniz.

Onun dışında seviyeniz kaç bilmiyorum ama her hâlükârda Baw'ı oynayabileceğinizi sanmıyorum.
Düşmanlar seviyenizin çok üstünde, hatta "kırmızı kurukafa" olacaklar büyük ihtimalle. Öyle olduğu için de önünüze çıkan her şeyden tek yiyecek, vaktinizden yiyeceksiniz.

Çok istiyorsanız ileride ana oyun + hos + Baw'ı bitirdiğiniz kaydınızla ng+ yaparak o zamana kadar kastığınız seviyeniz, karakter gelişiminiz ve ekipmanınızla oyuna tekrardan başlayabilirsiniz.

Dediğim gibi, DLC'ler kuruluysa ana oyuna dahildir. Ana oyun kaydınızla seviyeniz yettiğinde DLC'leri oynayabilir ya da isterseniz ana menüden "sadece Hearts of Stone" - "sadece Blood and Wine" seçenekleriyle DLC'leri tek başına oynayabilirsiniz.
"Sadece" seçenekleriyle DLC'leri oynamayı seçtiğinizde oyunun verdiği çok da iyi olmayan hazır bir karakter ilerlemesiyle oynadığınız için (bence) iyi olmaz, değmez.

Pek sayılmaz. İlk başta da dediğim gibi, seviyeniz düşükse her şey size tek atar. Yeterince uğraşırsanız aşamayacağınız bi' şey değil ama uğraştığınıza değecek bi' mevzu da değil. Gereksiz zorlandığınız, vakit harcadığınızla kalırsınız.

Tüm söyledikleriniz için teşekkürler aklımda neredeyse her şey netleşti ama bir sorum olacak konudan hafif çıkacağız ama ng+ tam ne anlamadım daha çok açar mısınız?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı