Sürprizbozan İnceleme The Witcher 3

Bu konuda spoiler olduğundan sürprizbozan olarak işaretlenmiştir. Spoiler olmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

emrevitus13

Picopat
Daha fazla  
10 yıl oldu biliyorum ama bu oyunu incelemezsem olmazdı; şimdiden affedin, hatalarım olabilir, belirtirseniz düzeltirim. İyi okumalar.

Grafik:

10 yıl önce de çok güzel gözüküyordu. Next-gen güncellemesiyle oyun şov yapıyor resmen ve bu güncellemeyi ücretsiz vermişlerdi. Çok fazla söze gerek yok, muhteşem bir oyun grafik açısından.

Hikâye:

Bu oyunun mihenk taşı hikâyenin kalitesidir; bunu kimse inkar etmez herhalde. Ana görevler dışında yan görevlerin bile ana hikâyeye hizmet etmesi ve ana ve yan görevlerin kalitesi o kadar iyi ki bazen bunun ana görev mi yan görev mi olduğunu bilemediğim anlar çok olmuştu. Açık dünyada hikâye peşinde koşmak da çok zevkliydi.

Oynanış:

Maalesef oyunun en zayıf noktası burası; 10 yıl önce de zayıftı bana göre, şimdi de zayıf, "combat" kısmından bahsediyorum. Onun haricinde büyü çeşitliliği benim için yeterliydi.

Karakterler:

Ciri:

Ciri inanılmaz bir şekilde oyuncuya kendini kızı gibi hissettirmeyi başarıyor; o Geralt'ın onu yatarken ölü sandığı sahnede ağladım resmen ağladım ve her oynayışımda da ağlarım. Oyunun en sevdiğim karakteri Ciri'dir.

Geralt:

Bu adama harbi ayar oluyorum ama bu cool tavrı da hoşuma gitmiyor değil; ayar olma sebebim aşırı cool olması, bu kadar da karizma olma be adam.

Yennefer:

Oyundaki tek o gözle baktığım kadındır, diğerleri zerre umurumda olmadı "romance" kısmında; çünkü kitapta da asıl sevgilimiz Yennefer'dir, ben de ona sadık olmaya çalışıyordum oyun boyunca. Gıcık bir karakteri var biliyorum, egosu tavan ancak yakışıyor be! Hele o Triss ile yattığımız yatakta üstüne giderseniz çok şahane kıskanma sahnesi ve sinirden sizi göle atma anını da görebilirsiniz. Muazzam bir deneyim.

Triss:

Oyunu bir defadan fazla bitirmediysem baş nedeni bu karakterdir. Gelmiş geçmiş en gıcık oyun karakterlerindendir; huy olarak değil, görev bazlı olarak diyorum. Oyunun mihenk anına geldiğimizde bir görevi o kadar ayar etmişti ki karakterden soğudum resmen.

Sonuç:

Yeni oynadım ve hâlâ taş gibi oyun ("combat" hariç, orası bayağı eski hissettiriyor); onun haricinde yüzlerce saat oynayabilirim. @TogimelonH24 @the_saliks bu oyunu GOTY ile 15 TL'ye aldığımı düşündükçe bir gülme geliyor, nereden nereye değil mi?

"Combat" kısmı sıkıntılı olmasa 95'lik oyun olurdu ancak yine de harika ötesi bir oyun. Cyberpunk'tan nefret etme sebebim aslında bu oyundur.​

Güzel olmuş, elinize sağlık hocam. Ben ilk ve ikinci oyundan sonra oynadığım için kombat o kadar kötü gelmemişti. Ama seviye sistemi beni bayağı zorlamıştı. Çok güzel bir oyun gayet de severiz.
ağır Triss'ciyim ben
DLC'ler ile beni tam methetmiş bir oyun olmuştu. Müzikler hakeza.

Triss'i sevmeyen bir tek ben değilmişim ya

Bu arada üçüncü oyunu oynamadığım için fazla konuşmayacağım. Lakin şunları biliyorum.

İlk Oyunda Shani'i seçtim, Triss bana çok kötü fırça attı. İkinci oyunda ise Triss yatağımdan çıkıyor. CD Project Red Triss'i bana dayatıyor. Oyunun kitaplarında normalde Triss arkadaşımız, can yoldaşımız ama oyunda Hafızasını kaybetmiş bir kişiden faydalanan bir karakter olarak karşımıza çıkıyor. Normalde Geralt Yennefer'i seviyor. Triss bunu bilmesine rağmen bizden faydalanıyor ve gerçekleri bize hiç söylemiyor. Sanırım üçüncü oyunda Geralt'ın hafızası yerine geldiği için Yennefer'i ve Ciri'i arıyor.

Bu arada elinize sağlık.

Son düzenleme:
Elinize sağlık hocam çok güzel inceleme olmuş. Witcher kanım durmuyor gene indiresim geldi. Kulağımda sürekli şarkıları çalıyor zaten.

DLC'lere ayrı inceleme yapacağım bu oyun bunu hak ediyor ki DLC'ler bile başlı başına oyun süresi var.

@TogimelonH24 Keira Metz, Jutta an Dimun, Madame Sasha, Shani ve Syanna bile çok iyi ancak hiç bulaşmadım bir Mass Effect değil maalesef.

Üçüncü oyunda da Shani'den nefret ediyorum. Çünkü cd Project Red bunu da dayatıyor.

Sen beni terk etmedin mi? Ne cüretle beni öpersin benle tekne fantezisi yaparsın! Sapık kadın! Yennefer varken sen kimsin onu aldatmam! Bu arada bunu Pinti Panda'da tesadüfen gördüğüm için biliyorum. Araştırmıştım, ondan kurtulmak içinde Shani ile konuşma görevi yapmadan mekanı terk etmek gerekiyor. Bunu yapmazsam öyle şeyler yaşanmıyor. Utanmaz Shani gitsin çocuk büyütsün. Çocuk evlat edinmiştik. Çok çalışıp eve gelmediğimiz için bizden ayrıldı! Bizi Triss'in kollarına bıraktı. Hain Shani!

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…