YouTube sağ olsun video kalite olarak bayağı düşüyor, o yüzden kendi görüşlerimi buraya yazacağım. Yine de alttan videoya bakabilirsiniz.
Açıkçası görüntü kalitesindeki stabilite ve detayların kaybolması durumu ciddi derecede azalmış. 1080P'de bile çoğu insanın dediği gibi dengeli moda alabildim (1080p testi konusu da gelecek), 1620P'de ise performansa alınca detaylar yeni kaybolmaya başladı(ki DLSS 3.8.10 sürümünde dengelide kaybolmaya başlıyordu zaten). Yani NVIDIA'nın dediği gibi bu yeni DLSS modelinde görüntü gerçekten iyi korunuyor lakin ağaç dalları konusunda Witcher 3'te hâla daha başarısız kalıyor. Videoda da zar zor olsa da ağaçların küçük dallarının detaylarının gidip gelmesi, ghosting olması gibi durumlar korunuyor ne yazık ki. Açıkçası oyunu oynarken eski DLSS sürümünde bile genel görselliğe bu kadar az etkisi olan durumlar gözüme çarpmıyordu. Burada hata aramak için dikkatli baktığımda gözüme çarpmaya başladı.
DLSS4'ten kastım, multi Frame Gen değil yeni DLSS modeli.
Görüntü native 1620p değil, DLDSR ile 1620p yapıldı.
Oyun bu çözünürlükte Frame Gen açınca 8 GB'dan daha fazla VRAM kullanıyor ve benim kartım da 8 GB VRAM'li. Muhtemelen o yüzden fg açtığımda performansa etkisi çok fazla olmadı.
Evet hocam öyle yazıyor. RX6600 kullandığım dönem öyle yapmıştım. Sonradan değişmeye üşendim. İşlemci kısmında da R5 3500 yazıyor ama şu an R5 5600 var.
Görüntü kaybının minimuma inmesi oldukça iyi bir şey. Dediğim gibi artık 1080p'de bile dengeli moda alınabilir hâle gelmiş lakin önceki DLSS sürümünün herhangi bir oyunda gösterdiği en büyük hataları gidermemiş. Witcher 3'deki ağaç dallarının ghosting yaşaması, Cyberpunk'taki ağaçların titremesi, RDR2'deki görüntünün aşırı derecede bozulması gibi gibi.