The Witcher: Enchanced Edition 2023'te oynanır mı?

513252

Hectopat
Makaleler
2
Biraz önce, "The Witcher: Enchanced Edition"da 12. saatimi tamamladım ve oyunun 2023'te oynanacak hâlde olup olmadığından bahsedeceğim. Çoğu kişi oyunun combat (savaş) mekaniklerini beğenmediğini söylese de ben gayet keyif aldım, zamanlama ve dikkat gerektiren basit bir sistem. Seslendirme ve animasyonlar da zamanına göre aşırı iyi, diyaloglar da gayet doğal. Bu oyunun, beş kişilik; düşük bütçeli bir ekip tarafından yapıldığını ele alırsak gayet güzel bir oyun.

Şimdi, oyunu bırakmama sebep olan şeylerden bahsetmek istiyorum: Görev tasarımı. Evet, görevler gerçekten berbat. "Witcher oyunu mu oynuyorum, yürüme simülasyonu mu?" diye düşünmeye başladım bir yerden sonra. "a bölgesinden görev al, B'deki kişiye danış, C'den 10 tane bitki topla, a bölgesine geri götür. " neredeyse çoğu görev böyle. Yolculukları kısaltmak için hızlı yürüme modu yüklememe rağmen Geralt cidden yavaş yürümeye devam etti.

Oyunu oynanamaz hâle getiren şeylerden bir diğeri de ekipmanların kapsamlı olmaması. Evet, çok fazla kılıç yok. Yapabileceğiniz tek şey, kılıçlarınıza çeşitli yağlardan sürmek. Efsunger kontratı almak için ilanlara baktım ve hepsi "şu bitkiden 10 adet topla, 5 tane kurt kes." tarzındaydı.

Efsunger işaretlerinin etkili olmaması da canımı çok sıktı. Evet, hiç kullanmasanız daha iyi. İgni biraz etki ediyor, o kadar. Her neyse, ben daha ikinci bölümü tamamlayamadan oyunu sildim. Bir RPG gibi değil de, aksiyon oyunu gibi geldi bana (ki çok aksiyon barındırmayan bir oyun).

İyi sosyaller.

Seriyi tamamlamak için almıştım sadece. Sanırım sadece videolarını izlemek ile yetineceğim

Şahsi düşüncem, 2012-13 oyunları bile artık eski hissettiriyor. Witcher 1 bunlardan daha eski üstüne CDPR'in ilk projelerinden biri olduğu için çok daha yavan bir yapım bana göre. Ancak bu oyundaki kurdukları başarılı altyapı, 2. oyunda kendini fazlasıyla belli ediyor.

250 saat Witcher 3 oynayıp 2 kere bitirmiş biri olarak ilk oyuna pek dayanamadım. Yakın zamanda çıkması pek muhtemel olmasa da, remake sürümü beklemek daha mantıklı.

Ya şu combata laf edenleri anlamıyorum. Witcher serisinin combati her zaman yavan oldu zaten hani sol tikla iki büyü at bu yani abi butun serinin combati. İster 1E bak ister 3E hiç fark etmez hepsi ayni kalitede sadece 3'te oyle birkaç animasyon eklemisler. Buna karşı cikan da buyuk ihtimalle hayatında sadece W3 oynayip öven tayfadir.

Katılıyorum, Witcher oyunlarını sevmemizin sebebi genel olarak atmosfer ve karakterler.

Ağır Witcher fanı olunmadığı sürece alınabileceğini düşünmüyorum. Her ne kadar zamanının efsane serisi olsa da 2023 için yetersiz. Remastered sürümünün yapılması gerekiyor.

Hikayesini beğenmiştim en ince ayrıntısına kadar bakıp oyunu 80 saat oynamışım şimdi bakınca. Bence güzel combata alışıyorsunuz zaten 1 saat içerisinde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…