"There is no GOP (Graphics Output Protocol) support detected in this card" hatası

ademsadik

Megapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar.

Forumdaki benzer konuları okudum fakat bendeki sorun daha farklı.

RAID yapacağım için UEFI seçmemi istiyor. Seçtiğimde ise ekran kartım desteklemediği için başlıkta belirttiğim hatayı almaktayım. Bunun bir çözümü var mı acaba? Sabahtan beri bununla uğraşıyorum. Yabancı forumlar dahil tavaf ettim ama çözemedim.

Yardım rica ediyorum.

Yabancı forumlara girmene gerek yok @Recep Baltaş hocam bu konuda zaten gerekeni söylemiş

"Zaten UEFI kurulumu yapmışsınız ama VBIOS UEFI destekli olmadığından CSM devreye girmek zorunda.

Ekran kartının içindeki gop kısmını güncellemek istersen de bunun için bir yazılım çıkmış zamanında. Adı GOPUpd. Burada bulabilirsin:
AMD and Nvidia GOP update (No requests, DIY) "

Ekran kartınızın ve anakartınızın marka modeli nedir?

Anakart msi b550
Ekran kartı hd 5670 idi sanırım. Şuan pc başında değilim. Kafam o kadar dolduki modelini bile unuttum

Ekran kartınının modelini hatırladım şimdi asus eah6850
Gop updater ile ROM'unu güncelledim ve ekran kartı UEFI desteğine kavuştu. Ve RAID yapabildim. Çok uğraştırdı, ama başardım.

Yalnız bu AMD'lerde RAID olayı biraz zor. Intel'de çok kolaydı RAID yapmak.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…