Thermal Grizzly Carbonaut nasıldır?

Yer
İstanbul
Daha fazla  
RAM
32GB DDR4
Ekran kartı
3050 Ti Mobile 4GB
Anakart
ABRA A5 V17.2
İşlemci
i5 11400H
Monster Abra A5 v17.2 laptopum var. Soğutması berbat, i5 11400H işlemcimi rekabetçi oyunlarda (CS2 vs.) Soğutamıyorum. Hele bir de performans modu açık olsa muhtemelen ısıdan mavi ekran yerim. O yüzden normal modda kullanıyorum. Isılar anlık yükselip indiği için doğal olarak oyunumda fazla takılıyor. Akıcılık gittiği gibi input lag başlıyor.

En azından ısı fırlamalarını önleyeceğini inandığım için sipariş ettim. Normalde 20 w/mk ısı iletkenliği olan pullsar bold kullanıyordum. Cihazımda ama işlemcimi soğutamıyor maalesef (tek fan çıkışı verilmiş ). Beklentim ısıyı en azından sabit tutması sizce işimi görür mü?

Yurtdışından PTM7950 alman daha iyi. Riskli bir pad Carbonaut, elektrigi iletiyor.

Laptoplarda zaten genelde ekran kartı değil de işlemci hep problem oluyor, 100 watt ekran kartını rahat çalıştırabiliyorken, 40-50 watt işlemcide çuvallamaya başlıyor. Rekabetçi oyunlarda işlemci tam kuvvette çalışabilmeli, bu tip laptoplarda hikayeli oyun falan oynanır ancak.

Bak sana test yaptıralım biraz. ThrottleStop'a girip 8-10 ve 12 thread benchmark yapar mısın 960M'de?

İşlemcinin hızları kaç GHz'de tutunabiliyor yük altındayken onları bir izle. 8'de farklı 10'da farklı 12'de ise en az frekansı alacaksın.

Son düzenleme:
Yurt dışından PTM7950 alman daha iyi. Riskli bir pad carbonaut, elektrigi iletiyor.

Bunu coktan satın aldım.

ayarını nerden ayarlıyorum daha önce kullanmamıştım

Bilgisayarda güç seçeneklerinden maksimum performansa al.

Speedshift EPP'yi 0'a düşür maximum çekebildiğini çeksin.

C1E'yi kapat çekirdekleri uyku moduna almasını engelliyor.

Clock Mode'a tıklayabiliyorsan tıkla 100'de kalsın , işlemciye lag-delay attırmasın .

TSbench'e tıkla, yandaki ekran gelecek. Orada size kısmını 960M yap, thread kısmını da 8-10-12 sırayla test et, Start'a bas. Ana ekranda PKG Power yazan yer işlemcinin o anda çekebildiği watt miktarı, yanındaki ise maksimum görebildiği güçtür. PKG Power'da ve ısılarda olsun gözün. 8-10-12 thread bench bitince ortalama sıcaklık değerleri ve MHz değerlerini buraya bekliyorum.

Dosya Ekleri

• throttlestop.png
    231,5 KB · Görüntüleme: 4
Son düzenleme:
Bunu coktan satın aldım.

ayarını nerden ayarlıyorum daha önce kullanmamıştım

En ufak yanlista cihazın anakartini çöp edebilir böyle elektrik ileten macun/padler. Ayrica standart termal padden bir performans artısıda yok hatta geriye bile dusebiliyor. Kryosheet ne diye sorarsaniz PTM7950 muadili bir pad.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu arada yanlış anlaşılma olmasın hala 20 w/mk lik macun sürülü cihazda, sipariş ettiğim carbon daha gelmedi.

Bilgisayar eğlence moduna yani watt arttıran turbo kapalı (monster control center'da) 8 thread fanları kendim fulledim açmadan

10 thread aynı şartlar

12 thread aynı şartlar

8*10*12'de izlerken mesela ilk yüksekten açıyor ya testi sonra ısındığı için mhz düşmeye başlıyor, kaçlarda tutunuyor genelde ? 8 iken kaç mhz 10*12 iken vs ?

W/MK degeri tek basina bir anlam gostermiyor. 11.8 w/mk olan hydronaut en basitinden 8.5 w/mk olan PTM'in gerisinde kaliyor. Bu konuda karsilastirmali incelememde var.

Pumpout bile yapmis olabilir macun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…