Thermal throttle var mı?

222744

Gigapat
İlk 5 Haneli Mesajınız!
Makaleler
5
Merhaba, laptopuma yaklaşık 1.5 senedir herhangi bir termal bakım yapmadım fakat içini açtığımda hep temiz olduğunu gördüm. SOn birkaç haftadır oyun oynarken minik düşüşler giriyordu, 15lere falan inip oradan eski değerlere çıkıyordu.bi HWINFO ve MSI Afterburner açıkken oyuna gireyim dedim ve manzara şu şekilde

1701609052022.png

Sorum birkaç adet. Üstteki sıcaklığa mı bakayım alttakine mi (Çünkü üsttekiler daha düşük) ve 1.5 senede de (Geçen Ağustosta almıştım) bu kadar olur mu?

Garanti bozmak uğuruna macunu evde mi değiştireyim yoksa Acer'e mi yollayayım ya da ben mi gideyim (rezalet olduğunu duymuştum garantinin).

Son olarak eğer benim almam tavsiyenizse ne alayım?

Cihaz bu, ek 16 RAM ve 512 SSD daha var.

@Ege Hanedar @ProximusTwo @Shuichi Tatsuo

Hangi üst alttan bahsettiğinizi anlayamadım fakat işlemciniz 90-93 derecelere kadar ulaşıyor.

Hocam DTS ve Enhanced yazanlar farklı gösteriyor. DTS olan çok az sefer geldi 90lara genelde 80- 82 arası takıldı, Enhanced yazan boyuna 90da gezdi.

1701610621718.png

1701610638732.png

Bi ısınma gerçekten var ama, klavyeyi hiç bu kadar sıcak hissetmiyordum.

Hocam DTS ve Enhanced yazanlar farklı gösteriyor. DTS olan çok az sefer geldi 90lara genelde 80- 82 arası takıldı, Enhanced yazan boyuna 90da gezdi.

Eki Görüntüle 2040026

Eki Görüntüle 2040027

Bi ısınma gerçekten var ama, klavyeyi hiç bu kadar sıcak hissetmiyordum.
Enchanced değerine bakmalısınız. DTS değeri tek çekirdek sıcaklığı üzerine çalışır. Enchanced kısmından tüm çekirdeklerin ortalama sıcaklığını package üzerinden kontrol edebilirsiniz. Gerçeğe en yakın değeri oradan görebilirsiniz.

Enchanced değerine bakmalısınız. DTS değeri tek çekirdek sıcaklığı üzerine çalışır. Enchanced kısmından tüm çekirdeklerin ortalama sıcaklığını package üzerinden kontrol edebilirsiniz. Gerçeğe en yakın değeri oradan görebilirsiniz.
Anladım hocam o zaman cihazda yangın var:D

Malum benim cihaz laptop bana yurt içinden böyle başıma dert açmayacak model adıyla beraber ne macun önerirsiniz, böyle bir ayda MX4 gibi patlamayacak akmayacak.

Arctic Mx-6, Thermal Grizzly Kryonaut, CoolerMaster Mastergel R2 öneririm.

Not: Macunu uygularken ne çok fazla ne çok az sürün. İkisi de sıcaklıklakları eski hali gibi yüksek tutacaktır. Yapmanız gereken tam ortaya bir nohut tanesi büyüklüğünde macun sürüp bakır boruyu üstüne kapatmak. (Macunu sürmeden önce eski macundan kalanları temizleyin.)

Son düzenleme:
Arctic Mx-6, Thermal Grizzly Kryonaut, CoolerMaster Mastergel R2 öneririm.

Not: Macunu uygularken ne çok fazla ne çok az sürün. İkisi de sıcaklıklakları eski hali gibi yüksek tutacaktır. Yapmanız gereken tam ortaya bir nohut tanesi büyüklüğünde macun sürüp bakır boruyu üstüne kapatmak. (Macunu sürmeden önce eski macundan kalanları temizleyin.)
Macunu sürerim de laptopda direkt die üstüne geldiği için büyük gelir gibi nohut :D

Mastergel R2 için link atabilir misiniz bulamadım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı