Thermal Throttling Kapatılmıyor

DeathStroke123

Kilopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Meslek
Polis Memuru
ThrottleStop'tan Thermal Throttling'i kapatıyorum. Ama işe yaramıyor. Oyun oynarken 85 dereceye geldiğinde tekrar aktif oluyor ve işlemci frekansını düşürüyor. İşlemcimin özelliklerine baktığımda 105 dereceye kadar dayandığını okudum. Bu özelliği nasıl kaldırabilirim yardımcı olur musunuz? Bu sorun yüzüne PUBG oynayamıyorum. Kaldıramazsam peki dereceyi daha yükseğe çekebilme ihtimalim var mı? Mesela 95 derece gibi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Thermal Throttling olmazsa 105i de geçersin, eline alabilirsin bilgisayarı o yüzden kapatmaya çalışma bence zaten. Undervolt yapmadıysan undervolt yap. Limit sıcaklık da işlemciye göre belirleniyor değiştirilmiyor diye biliyorum.

Kapatmaktan ziyade soğutma olarak çözüm bulursanız daha doğru olacaktır laptopunuz da termal macun yenilemesi ve temizlik yapmanızı öneririm.

@koraybfm @Ng3 Temizliğini daha yeni yaptım. Termal macun değişimi ise 1 sene önce yapıldı. PUGB hariç diğer oyunlarda hiç bir sıkıntı olmuyor kasma donma vs. Peki bunu kaldırabilir miyim yardımcı olur musunuz? PUBG'yi başlarda güzel FPS'lerle oynuyorum 85-90 arası. Sonradan laptop 85 dereceye dayanınca işlemci frekansını düşürüyor ve fps düşüşlerine sebep oluyor. Kaç gündür kaldırmayı aradım bulamadım. Diğer laptoplarda bu değer 97 dereceyken benim niye 85 derece? Çok saçma değil mi?

@Ng3 Hocam şunuda belirteyim undervolt işlemini yaptım ve performansım acayip derecede arttı. Ama bu PUBG'yi oynayamıyorum ne lanet bir oyunmuş.
@Ng3 Hocam bu videoyu denedim işe yaramadı. Ben tamamen kapatmak istiyorum.

İntel XTU ile voltaj düşürerek yapabilirsin. Aynı ısı değerlerine ulaşsan bile işlemci frekansın artacaktır.

@Kunget Yok hocam onuda denedim 85 dereceye ulaşınca İntel XTU'ya bakıyorum ve thermal throttling önceden no iken 85 dereceye ulaşınca yes yazıyor ve yine işlemci frekansı düşüyor.

@Kunget Yok hocam onuda denedim 85 dereceye ulaşınca İntel XTU'ya bakıyorum ve thermal throttling önceden no iken 85 dereceye ulaşınca yes yazıyor ve yine işlemci frekansı düşüyor.
Açıkçası ben undervolt yapmadan 2,90 Ghz'e ulaşabiliyorum ve 99 dereceye kadar gelip thermal throttling oluyor. -0,150 civarı undervolt yaptığımda 90 derece civarında 3,34 Ghz frekansında çalışıyordu. Oyun oynamayı bıraktığım için kullanmayı bıraktım ama.
İntel'in sitesinde işlemcin için maksimum sıcaklık 100 derece diyor bu arada 105 değil. Neden 85'te bu hatayı aldığın hakkında bir fikrim yok maalesef.

@Kunget Peki bunu arttırabilir miyim hocam? Bios ayarlarına baktım her şeyi yaptım arttıramadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…