Thermalright LGA 1700 bracket deneyimi

713862

Centipat
Selam, geçenlerde termal macun almak icin bir siteye girdim, alacagim macunla aynı fiyatta adı gecen bracket vardi ve yaninda 12/8 iletkenlige sahip termal macun veriyorlardi. Markayı da AiO ve hava sogutuculariyla taniyordum zaten alayim dedim, ve hayatımd verdigim en iyi 400 lira oldugunu fark etmemle buraya yazmam bir oldu.
Yurt dışında fazlasiyla yayginmis bu braketler fakat TR'de kullanan pek gormedim. Bu yuzden bilgilendirmek ve anlatmak istedim;

Kurulumu:

*Inanilmaz basit. Kutunun icinden l bir tornavida cikiyor anakartinizin braketini sokmeniz ve yenisini takmanız icin. CPU sokete takiliyken bile yapabiliyorsunuz fazlasiyla basit, yalnizca yeni braketi cok sıkmamak lazim.

Anakart garantisini bozuyor mu?

*Anakartınızın orijinal braketini saklayın kesinlikle, bir durum oldugunda orijinal braketi takip gotururseniz servise hiçbir sorun olusmaz. Tabii orijinal braketinizde "warranty Void if removed" damgasi varsa yapmayin, ki pek sanmiyorum oyle anakart oldugunu.

(i5 13600KF) - (Arctic Duo e-sports 34)

Artıları:
*Test ve monitoring yapmadan once ilk fark ettigim şey kasa icindeki ısının cok dusmesiydi, genel olarak. Ozellikle CPU socketinin arka kısmı, yani kasanin diger tarafi fazlasiyla ısınırdı.

*Monitoring yaparken hava 30 dereceydi, odam 2-3 derece daha sıcak olabilir. Idle'da 35 Core 28-30 socket temp aralarinda gidip geldi, inanilmaz iyi bir deger.

*10 dakikalik Cinebench testinde 24360 puan yapti stok ayarlarda. 1 kere throttle yapti, 89 derece fix calisti, 90'a ciktigi an 89'a iniyordu. Eski brackette en fazla 22300 civarlarinda skor aliyordum ve fazlaca throttle yapiyordu.

*1700 sokette CPU'nun icbukey bir halde bukulmesini engelliyor ayrıyeten. Thermal macun daha homojenik dagilmakta oluyor bu vesileyle. Ayrica gercekten estetik duruyor.

Ozetle 400-500 liraya alınabilecek inanilmaz F/P bir upgrade. İlla bu marka almak zorunda degilsiniz tabii muadili veyahut daha iyi olan bir sürü marka var. AM5 için de cok olumlu yorumlar var. Siddetle oneririm.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı