Thermalright Peerless Assassin 120 Black ile yüksek sıcaklık

3600x ile OCCT testinde 80 dereceleri görüyorum. Montajlamayı doğru yaptığımı düşünüyorum ancak nedense bu değerleri görüyorum. Sorun neyden kaynaklanıyor olabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Jelatini çıkardığına eminsin değil mi?

3600x ile OCCT testinde 80 dereceleri görüyorum. Montajlamayı doğru yaptığımı düşünüyorum ancak nedense bu değerleri görüyorum. Sorun neyden kaynaklanıyor olabilir?
maksimum değerse iyi bir değer görüyorsunuz. AMD işlemciler Intel işlemcilere göre daha fala ısınır çünkü AMD işlemciler performans odaklı çalışıyor.

Bir stres testinde böyle değerleri görmek normal. Üstelik yaz ayındayız. Ayrıca kasanın hava akışı iyi mi kötü bilmiyoruz. Ama stres testi için bu sıcaklık değeri kulağa normal geliyor.

Hocam ben phantom spirit 120 SE modeli ile 3700X işlemcide AIDA64 testinde 92 derece gördüm maksimum. İçiniz rahat olsun hatta bu soğutucuya almadan wraith prism ile 102 dereceyi gördüm. Yaz ayınıda baz alırsak 5-10 derece fazla olacaktır.

Bir stres testinde böyle değerleri görmek normal. Üstelik yaz ayındayız. Ayrıca kasanın hava akışı iyi mi kötü bilmiyoruz. Ama stres testi için bu sıcaklık değeri kulağa normal geliyor.
Kasam msı vampiric 010m ancak içinde yaklaşık 6 adet fan takılı ve iyi marka fanlar. İşlemci ise güçlü bir işlemci değil 80 görmesinin bu soğutucu ile imkanı olmaması lazım.

Çok rahatsız oluyorsanız BIOS'tan CPB, PBO gibi birtakım ayarları kapatabilirsiniz ama bazıları ellemeyin AMD işlemcinin algoritmasını bozarsınız diyor bazılar ise kapatmanın herhangi bir soruna yol açmaz diyor tercih sizin ama dediğim gibi 80 derece gayet iyi. Zaten siz hiçbir oyunda o kadar sıcaklık değeri görmeyeceksiniz adı üstünde stres testi bu işlemcinin her şeyini kullanıyor.

Aynı soğutucuyla ben de R5 7600X işlemcinin OCCT stres testini yaptığımda maksimum 80 derecede sabitleniyor. Çok da anormal değerler değil gibime geldi.

Thermal Grizzly Aeronaut macunu alıp onu sürerek tekrar bir stres testine sokacağım bakalım yine aynı sorunu mu verecek. İçerisinden çıkan macunu ilk sürdüm 80'i görünce anormal var dedim 2.'ye süreyim dedim yayıcam derken 2.'ye yetecek kadar süremedim 2 yıllık mx4'ü sürdüm yine benzer sonucu alıyorum . Umarım bunu aldıktan sonra tekrar 80'i görmem.

Aynı soğutucuyla ben de R5 7600X işlemcinin OCCT stres testini yaptığımda maksimum 80 derecede sabitleniyor. Çok da anormal değerler değil gibime geldi.
siz 7600x kullanıyorsunuz ben ise 3600x.

Kapalı olmaları lazım ancak ben mi yanlış biliyorum yoksa bu hava soğutucu Noctua'nın dh15'i ile aynı kulvarda sayılacak türden bir soğutucu değil mi ? Bu kadar ısınmaması diye düşünüyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…