Thermalright Peerless Assassin 120 Black ile yüksek sıcaklık

3600x ile OCCT testinde 80 dereceleri görüyorum. Montajlamayı doğru yaptığımı düşünüyorum ancak nedense bu değerleri görüyorum. Sorun neyden kaynaklanıyor olabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kaç dakika yaptınız testi? 10 dakikadan fazla yaptıysanız gayet iyi değerler uğraşmaya değmez macunla

Benim i5 9400F stok fanla 85-90 dereceleri görüyor siz düşünün macunu 1 hafta önce değişti thermall grizzly ile hem de.

Kaç dakika yaptınız testi? 10 dakikadan fazla yaptıysanız gayet iyi değerler uğraşmaya değmez macunla
1 dakika

Hocam fanları yanlış monte etmiş olabilir misiniz?
Fanların ön tarafı kasanın ön tarafına bakacak şekilde monteli yani doğru olmaları lazım.

Hocam fanları yanlış monte etmiş olabilir misiniz?
Fanların ön tarafı kasanın ön tarafına bakacak şekilde monteli yani doğru olmaları lazım.

Dediğiniz gibi stok soğutucu, ben kafam kadar soğutucu taktım bu dereceli görmemek gerek diye düşünüyorum.

Test sırasında işlemci 100w ile 1.3v güç çekiyordu.
Hocam emin olun gayet iyi değerler canınızı sıkmaya gerek yok 1 ay önce arkadaşım Ryzen 7600 işlemcili bir sistem aldı itopyanın hazır sistemi belki bilirisiniz gigabyte 4060 var içinde. Her neyse sizin model soğutucuyu aldı aynısını aida64 ile test yaptırdım 10 dakika 95 dereceyi gördü onun maksimum

Kasam msı vampiric 010m ancak içinde yaklaşık 6 adet fan takılı ve iyi marka fanlar. İşlemci ise güçlü bir işlemci değil 80 görmesinin bu soğutucu ile imkanı olmaması lazım.
Kasanın ön tarafı mesh değil ama yine de fanları doğru konumlandırdıysan hava akışı kötü değildir elbet.

Stres testlerinde işlemcinin "güçlü" olup olmaması mühim değil. Stres testleri işleci kullanımını maksimum seviyeye çıkarır. Güçlü işlemci de maksimum kullanım seviyesine çıkınca çok ısınır, güçsüz işlemci de maksimum kullanım seviyesine çıkınca çok ısınır.

Sıcaklık değerin normal merak etme.

Soğutucuyu kurarken jelatini söktün mü? Kasanın hava akışı nasıl?
Evet jelatin sökülü ve hayır kasam mesh değil ancak önde 3 adet arctic f12 ve üst kısmında 2 ise 2 adet arctic p12 fan bulunuyor, kasaya yeteri kadar hava giriyor diye düşünüyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Video içeriğini yanlış anlamadıysam açık sistemde kullanılan içlemci 200w'a yakın bir güç çekerek 60 dereceyi bile görmemiş ben kasa camım açık veya kapalı fark etmeksiniz daha az güç çeken bir işlemci ile daha yüksek sıcaklık değerleri görüyorum Bence anormal bir durum var tabi grafiği doğru okuduysam.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…