Thermalright Peerless Assassin 120 Black vs Thermalright Peerless Assassin 120 SE whıte

cengizovic

Hectopat
İki işlemciden hangisini almalıyım? Arada 50 TL fark var. Siyah olanı tam sipariş geçerken ARGB beyaz modeli gözüme çarptı. Kararsız kaldım. Kasamın (TD500) rengi siyah, sırıtır mı acaba çok? 1500 TL bütçem ve kredi kartıyla alacağım taksitli. İşlemcim R5 3600 ve uzun vadeli olsun istiyorum ileride işlemci yükseltirim diye. Alternatif öneriye açığım.

Son düzenleme:
Assassin 120, Assassin 120 SE'ye göre az bir oranda daha uzun ve daha ağır. Lakin bu performans noktasında fark olarak kabul edilebilecek bir durum barındırmıyor. Ben zamanında sistemimle uyumlu olsun diye Assassin 120 almıştım. Bireysel tercihinize göre hareket edebilirsiniz.

Siyah olanı alırken denk geldim. ARGB olanı daha iyi diye düşünüyorum ama neden fiyat farkı az ona şaşırdım. Ağırlık önemli değil benim için. ARGB siyah olsa çoktan almıştım aslında. Kararsızım hala.

İki modelde işlemciniz için hayli hayli uzun ömürlü olur. Kasaya farklı bir hava katabilir hocam zevk meselesi. Mesela ben ekran kartını beyaz aldım ve kasada gayet güzel duruyor.

İsterseniz siyah olanı alın. Sonrasında 2 tane ARGB fan alıp değiştirirsiniz.

SE olanı niyeyse biraz daha sessiz ve daha soğuk çalışıyor, hangisini alırsan al aradaki fark çok küçük yani pişman olmayacaksın diğerini seçmediğine.

SE olanı niyeyse biraz daha sessiz ve daha soğuk çalışıyor, hangisini alırsan al aradaki fark çok küçük yani pişman olmayacaksın diğerini seçmediğine.
Hocam tam olarak nasıl anladınız? Orda fan özellikleri ikisinin de aynı ve ikisi de 6 ısı borulu ve aynı bakır nikel kaplı ondan. Eğer eminseniz SE olanı alayım ARGB olarak da avantajlı duruyor.

İsterseniz siyah olanı alın. Sonrasında 2 tane ARGB fan alıp değiştirirsiniz.
Yok hocam değiştireceğimi pek sanmıyorum. Alırsam tek seferlik alabilirim. Stok soğutucusunu bile PC ilk topladığımda 1 seneye kadar değiştiririm dedim 4 seneyi geçti

Hocam tam olarak nasıl anladınız? Orda fan özellikleri ikisinin de aynı ve ikisi de 6 ısı borulu ve aynı bakır nikel kaplı ondan. Eğer eminseniz SE olanı alayım ARGB olarak da avantajlı duruyor.
İnsanlara önermeden önce araştırıyordum, farklarına bakıyordum. Bu tarz testlerde niyeyse SE olanı daha iyi çalışmış. Genelde SE modeller malzemeden kısılmış, değiştirilmiş falan oluyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Dün ikisinin karşılaştırma videosunu buldum. Fazla fark olmadığını hatta beyaz olan bir tık daha iyi diyorlar yabancı forumlarda. Yani beyaz olana karar kıldım şuan. ARGB olması da avantaj olsun benim için. Kaliteli bir macunla ve iyi hava akışıyla aradaki farkın kazanacağını düşünüyorum hocam. Ne diyorsunuz?

Ben olsam orijinal olanı alırım, bizim ülkemizde aralarında fiyat farkı pek yok o yüzden SE modelini almazdım. Sistem önerdiğim kişilere de hep orijinal olanını aldırdım sorunsuz kullanıyorlar ve memnunlar. Kasana sığdığı sürece gerisi önemsiz, iyi bir air cooler alıyorsun sonuç olarak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…