Thermalright Peerless Assassin 120 SE montajı sonrası "CPU fan error" hatası

hltlb

Decapat
Daha fazla  
RAM
16 gb
Ekran kartı
Gainward 3060Ti 8gb
Anakart
Asus b450m-k
İşlemci
Amd ryzen 5 3600
Merhaba, ben Thermalright Peerless Assassin 120 SE aldım ve montajını yaparken fan kablo birleştiriciye soldaki fanı taktığımda erkek kablolar çıktı. Yerine geri taktım, nasıl olsa amacı elektriği iletmek diye düşündüm. Fakat bilgisayarı açınca CPU fan error hatası alıyorum. Nasıl düzeltebilirim? Fanla alakalı bir sıkıntı var mı? Resimler ektedir.

Dosya Ekleri

• IMG20250617201509.jpg
    202,9 KB · Görüntüleme: 23
  • IMG20250617201451.jpg
    169,5 KB · Görüntüleme: 20
Sogutucu fanlarini anakart uzerinde cpu fan yazan yere takarsan duzelir. Oraya takmiyorsan da biostan o fan icin uyariyi kapatman lazim.

muhtemelen kabloları yanlış bağlamışsınız bu hata bilgisayarın fan ile iletişime geçemediğini gösterir, fan çalışıyormu?

Sogutucu fanlarini anakart uzerinde CPU fan yazan yere takarsan duzelir. Oraya takmiyorsan da BIOS'tan o fan icin uyariyi kapatman lazim.

Doğru yere takıyordum zaten o kadar da değil hocam :/ kabloları birkaç sök tak ve iyice oturmadan sonra çalıştı 2. fanda gayet memnunum teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…