Thermalright Peerless Assassin 120 SE vs DeepCool LE500

SamsunLee

Decapat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Arkadaşlar şu an bana işlemci soğutucu lazım Thermalright Peerless Assassin 120 SE almalıyım yoksa bütçemi biraz daha arttırıp DeepCool LE500 mü almalıyım? Teşekkürler.

Phantom Spirit ikisinden de iyidir. Görünüş amaçlı alacaksınız LE500 de olabilir. İşlemciniz nedir ?
i3 12100f :) biliyorum hocam fazla ısınmaz fakat bu stok soğutucuyu hiç sevmiyorum 2024 şubat ayında termal macun yeniledikten sonra soğutucunun pinindeki bir tane bacağı yamulmuştu 3 tane pin giriyor 1 tanesi girmiyor diye işlemciye tam temas etmiyordu tabikide soğutma işlemi gerçekleşmiyordu arkadaştan gittim aynısını aldım, o zamandır kullanıyorum değiştirmem gerek.

Sıvı istiyorsan 300 lira daha verip bunu alabilirsin.

Hocam benim anakartta argb soketi yok ama ne yapmam gerek.

Senin attığın ve Phantom spiritten daha iyi soğutuyor.

Soruna cevap ise ChatGPT'den.

ARGB (addressable RGB) soketi olmayan bir anakartınız varsa ve sıvı soğutma sisteminizde ARGB aydınlatma kullanmak istiyorsanız, endişelenmeyin! İşte birkaç çözüm:

1. ARGB kontrolcü kullanmak

ARGB cihazları kontrol etmek için bağımsız bir ARGB kontrolcü alabilirsiniz. Genellikle SATA güç bağlantısı ile çalışır ve bir uzaktan kumanda veya kasa üzerindeki düğmelerle aydınlatmayı kontrol etmenizi sağlar.

• avantaj: anakarta bağımlı kalmazsınız.
  • dezavantaj: anakart yazılımı üzerinden kontrol edemezsiniz.

2. ARGB hub veya splitter kullanmak

Bazı sıvı soğutma sistemleri, ARGB soketi olmadan da çalışabilen Hub'larla birlikte gelir. Eğer sıvı soğutma kitinizde bu tarz bir hub yoksa, piyasada satılan ARGB hub'lar işinizi görebilir.

3. USB üzerinden kontrol edilen ARGB kontrolcü

Bazı kontrolcüler doğrudan USB 2.0 başlığına bağlanarak yazılım üzerinden kontrol imkânı sunar. Özellikle Cooler Master, DeepCool veya Corsair gibi markaların çözümleri mevcut.

4. manuel RGB dönüştürücü kullanın (5v ARGB ↔ 12v RGB)

ARGB için 5V 3-pin bağlantı gerekirken klasik RGB için 12v 4-pin bağlantı kullanılır. Eğer anakartınızda 12v RGB soketi varsa, uygun bir dönüştürücüyle ARGB aydınlatmanızı kontrol edebilirsiniz. Ancak efektler ARGB kadar dinamik olmaz.

ARGB hub kullanmazsam ne olur?

i3 12100f :) biliyorum hocam fazla ısınmaz fakat bu stok soğutucuyu hiç sevmiyorum 2024 şubat ayında termal macun yeniledikten sonra soğutucunun pinindeki bir tane bacağı yamulmuştu 3 tane pin giriyor 1 tanesi girmiyor diye işlemciye tam temas etmiyordu tabikide soğutma işlemi gerçekleşmiyordu arkadaştan gittim aynısını aldım, o zamandır kullanıyorum değiştirmem gerek.

Hocam benim anakartta argb soketi yok ama ne yapmam gerek.
ARGB hub alabilirsin.

Senin attığın ve Phantom Spiritten daha iyi soğutuyor.

Soruna cevap ise ChatGPT'den.

ARGB (Addressable RGB) soketi olmayan bir anakartınız varsa ve sıvı soğutma sisteminizde ARGB aydınlatma kullanmak istiyorsanız, endişelenmeyin! İşte birkaç çözüm:

1. ARGB Kontrolcü Kullanmak

ARGB cihazları kontrol etmek için bağımsız bir ARGB kontrolcü alabilirsiniz. Genellikle SATA güç bağlantısı ile çalışır ve bir uzaktan kumanda veya kasa üzerindeki düğmelerle aydınlatmayı kontrol etmenizi sağlar.

• Avantaj: Anakarta bağımlı kalmazsınız.
  • Dezavantaj: Anakart yazılımı üzerinden kontrol edemezsiniz.

2. ARGB Hub veya Splitter Kullanmak

Bazı sıvı soğutma sistemleri, ARGB soketi olmadan da çalışabilen hub'larla birlikte gelir. Eğer sıvı soğutma kitinizde bu tarz bir hub yoksa, piyasada satılan ARGB hub’lar işinizi görebilir.

3. USB Üzerinden Kontrol Edilen ARGB Kontrolcü

Bazı kontrolcüler doğrudan USB 2.0 başlığına bağlanarak yazılım üzerinden kontrol imkânı sunar. Özellikle Cooler Master, Deepcool veya Corsair gibi markaların çözümleri mevcut.

4. Manuel RGB Dönüştürücü Kullanın (5V ARGB ↔ 12V RGB)

ARGB için 5V 3-pin bağlantı gerekirken klasik RGB için 12V 4-pin bağlantı kullanılır. Eğer anakartınızda 12V RGB soketi varsa, uygun bir dönüştürücüyle ARGB aydınlatmanızı kontrol edebilirsiniz. Ancak efektler ARGB kadar dinamik olmaz.
Hocam argb hubsuz kullanabiliyormuyum acaba soğutcuyu.

i3 12100F :) biliyorum hocam fazla ısınmaz fakat bu stok soğutucuyu hiç sevmiyorum 2024 Şubat ayında termal macun yeniledikten sonra soğutucunun pinindeki bir tane bacağı yamulmuştu 3 tane pin giriyor 1 tanesi girmiyor diye işlemciye tam temas etmiyordu tabii ki de soğutma işlemi gerçekleşmiyordu arkadaştan gittim aynısını aldım, o zamandır kullanıyorum değiştirmem gerek.

O zaman iki soğutucu da fazla fazla yeter. Tamamen sizin tercihiniz. Kasamın içi güzel gözüksün derseniz LE500 alabilirsiniz.
ARGB konusu ise ayrı olan hub satılıyor ama sadece 2 tane fan için almaya değer mi bilmiyorum. Yine de almak isterseniz.

Kendim de bu ürünü kullanıyorum, sorunsuzdur.

Haftaya İleriye dönük ls520 SE wh alacağım cevaplarınız için teşekkürler.

O zaman iki soğutucu da fazla fazla yeter. Tamamen sizin tercihiniz. Kasamın içi güzel gözüksün derseniz LE500 alabilirsiniz.
ARGB konusu ise ayrı olan hub satılıyor ama sadece 2 tane fan için almaya değer mi bilmiyorum. Yine de almak isterseniz.

Kendim de bu ürünü kullanıyorum, sorunsuzdur.
https://www.amazon.com.tr/dp/B0DHSB...33&creativeASIN=B0DHSB848T&linkCode=asn&psc=1 Bu ürün iş görürmü acaba ?

Bu akşam Thermalright Assassin X 120 Refined SE Plus satın aldım işlemcime yeteceğini düşünüyorum Gaming gen tr de 999 tl olduğunu görünce alayım dedim iyi günler dilerim cevaplarınız için teşekkürler.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı