Thermalright TL-C12C-S yerine kasa fanı önerisi

EyezBerg

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba.

DeepCool CH-560 kasamda bu fanlardan üstte 2 altta 2 adet ilave olarak var ancak devir arttıkça sesi çok rahatsız ediyor artık. Bunları satıp yerine alabileceğim mevcut DeepCool fanları ile de görsel uyumlu ARGB 120mm egzoz ve intake olarak kullanabileceğim F/P fan öneriniz var mıdır?

Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
O kadar fana ihtiyacın yok hatta belki gereksiz rüzgar yaparak hava akışını bile engeller. Önde üç intake arkada tek egzoz fazla fazla yeterli gelir ama illa alacaksan bunları alabilirsin.

Öneriniz için teşekkürler. Bahsettiğiniz fanlar güzel görünüyor. Diğer öneriler ile birlikte değerlendireceğim.

Fan sayısı ile ilgili düşüncelerim şu şekilde: (Yorumlarımda yanlış ya da eksik varsa düzeltebilirseniz sevinirim)

Üstteki 2 egzos fanı, ekran kartının ve VRM soğutucularının ürettiği ve yükselen sıcak havayı uzaklaştırmak için bence mümkün mertebe kullanılmalı, gereksiz olduğunu düşünmüyorum.

Alttaki intake olanlar doğrudan ekran kartına etki ediyor; birkaç derece daha soğuk çalışmasına katkı sağlıyor. Bunları da sensör kaynağı GPU olacak ve nispeten daha düşük seviyelerde çalışacak şekilde ayarladım. Bu 2 fan aydınlatma ve ekran kartını soğutmaya destek olduğu için faydalı olduklarını düşünüyorum.

Pozitif basınç için egozlar daha yavaş çalışacak şekilde ayarladım, kasa içi 5 aydır hiç tozlanmadı diyebilirim.

Öneriniz için teşekkürler. Bahsettiğiniz fanlar güzel görünüyor. Diğer öneriler ile birlikte değerlendireceğim.

Fan sayısı ile ilgili düşüncelerim şu şekilde: (Yorumlarımda yanlış ya da eksik varsa düzeltebilirseniz sevinirim)

Üstteki 2 egzos fanı, ekran kartının ve VRM soğutucularının ürettiği ve yükselen sıcak havayı uzaklaştırmak için bence mümkün mertebe kullanılmalı, gereksiz olduğunu düşünmüyorum.

Alttaki intake olanlar doğrudan ekran kartına etki ediyor; birkaç derece daha soğuk çalışmasına katkı sağlıyor. Bunları da sensör kaynağı GPU olacak ve nispeten daha düşük seviyelerde çalışacak şekilde ayarladım. Bu 2 fan aydınlatma ve ekran kartını soğutmaya destek olduğu için faydalı olduklarını düşünüyorum.

Pozitif basınç için egozlar daha yavaş çalışacak şekilde ayarladım, kasa içi 5 aydır hiç tozlanmadı diyebilirim.
Önden arkaya olan temel akışı bozmuyorsa veya çakışmıyorsa problem yok. Başka pek bir fan yok zaten bütçede hem airflow hem de basınç değerleri gayet iyi, sessiz diyemem ama kafa ütülemiyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı